Kok steekt hulpkok neer omdat die ‘te lui’ is, nu riskeert hij 7 jaar cel

Kok steekt hulpkok neer omdat die ‘te lui’ is, nu riskeert hij 7 jaar cel
Lebbeke -

De kok van Chinees restaurant Ma's Garden in de Stationsstraat in het Oost-Vlaamse Lebbeke riskeert zeven jaar cel voor poging doodslag. In januari van dit jaar stak hij zijn ‘luie’ hulpkok neer tijdens een gevecht met de bazin van de zaak.

De steekpartij vond plaats op de avond van 5 januari van dit jaar. Liu K. werkte als kok in Chinees restaurant Ma's Garden en was bij uitbaatster ‘Ma’ zijn beklag gaan doen. Hij vond dat zijn hulpkok F. veel te lui was en vertelde dat ook zo aan de vrouw. Toen de zaakvoerster de souschef op het matje riep, laaiden de gemoederen al heel snel op. Het kwam zelfs tot een gevecht waarin de beide koks en Ma verwikkelden geraakten. Over wie welke slagen uitdeelde lopen de versies uiteen, maar dat Liu K. uiteindelijk naar een mes greep, staat vast. “Daarmee stak hij de hulpkok in de nek”, zette openbaar aanklager Sabine Goeman vrijdag uiteen tijdens zijn proces in de correctionele rechtbank van Dendermonde. “Er werden twee grote bloedvaten geraakt. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.”

Discussie stoppen

Hulpkok F. vocht enkele dagen voor zijn leven maar kwam er uiteindelijk door. Liu K. riskeert nu zeven jaar cel voor poging doodslag. Herwig Moons, de advocaat van K., vroeg om de feiten te herkwalificeren tot slagen en verwondingen. “Mijn cliënt wou alleen maar de discussie stoppen die er was tussen F. en Ma”, pleitte de raadsman. “Zijn bazin werd op een bepaald moment geschopt, geslagen, op de grond gegooid en bedreigd door de hulpkok. Maar die was veel groter en sterker dan hemzelf, waardoor hij schrik had van hem. Daarop is hij een mes gaan halen. Wat er daarna gebeurd is, was een onbesuisde zwaai met het mes en geen echte steek. Mijn cliënt heeft veel spijt van wat er is gebeurd. Toch was F. zelf de aanleiding voor het geweld. Voor Liu K. is het de eerste keer dat hij in aanraking komt met het gerecht. Hij heeft ook nog een blanco strafblad. Ik dring aan op een straf met uitstel.”

De rechter doet op 15 december uitspraak in de zaak.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees