Vliegtuig botst in volle vlucht met helikopter boven het Britse Aylesbury: 4 doden

Vliegtuig botst in volle vlucht met helikopter boven het Britse Aylesbury: 4 doden
Brussel -

Bij het Britse Aylesbury, in het graafschap Buckinghamshire op zo’n 60 kilometer ten noordwesten van Londen, zijn een vliegtuigje en een helikopter in volle vlucht met elkaar gebotst en daarna neergestort. Er is sprake van 4 doden.

“De Thames Valley Police is momenteel op de plaats van de crash, nabij het dorpje Waddesdon in de buurt van Aylesbury”, zo luidt het in een officiële mededeling.

De toestellen stortten neer nabij het landgoed rond het kasteel Waddesdon Manor, dat jaarlijks zo’n 390.000 bezoekers krijgt.

Omwonenden getuigen dat ze rond de middag een luide knal hoorden. Vervolgens zagen ze een grote rookpluim en hing er een brandgeur.

Het gaat om een dicht bebost gebied wat de plaats van de ramp moeilijk bereikbaar maakt voor de hulpdiensten. Uit de eerste beelden die zijn opgedoken blijkt dat de helikopter midden in een bos ligt en totaal vernield is. De piloot van de helikopter en zijn passagier zijn omgekomen.

Vliegtuig botst in volle vlucht met helikopter boven het Britse Aylesbury: 4 doden

Het vliegtuigje zou een Cessna geweest zijn. De piloot en een inzittende zijn omgekomen, wat het totaal op 4 doden brengt.

Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. “Onze eerste bekommernis is mensenlevens redden”, klonk het kort na de crash bij de coördinator hulpverlening. Maar ondertussen is gebleken dat er geen overlevenden zijn.

.

Al het vliegverkeer in de regio wordt de rest van de dag omgeleid.

De twee gecrashte toestellen waren rond de middag opgestegen vanop het vliegveldje Wycombe Air Park, waar vooral trainingsvluchten worden georganiseerd.

Volgens piloten die eerder in de buurt passeerden, was de zichtbaarheid niet optimaal maar hing er zeker geen dichte mist.

Over de oorzaak is nog niets bekend. Het onderzoeksorgaan voor luchtvaartongevallen, Air Accidents Investigation Branch (AAIB), stuurde al een onderzoeksteam ter plaatse, zo staat op de website van de Britse overheid.

.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees