19-jarige Fleur komt om het leven na straatrace tussen een vader en zijn zoon

19-jarige Fleur komt om het leven na straatrace tussen een vader en zijn zoon

Walter van W. (54) en zijn zoon Caspar (33) hebben respectievelijk 4 jaar cel en een werkstraf opgelegd gekregen. De twee hielden in maart 2016 een straatrace met fatale gevolgen in het Nederlandse Loosdrecht: ze knalden op de auto van de 19-jarige Fleur Balkestein, die uiteindelijk overleed aan haar verwondingen.

Vader Walter en zijn zoon Caspar zouden elkaar in de bebouwde kom van het Nederlandse Loosdrecht over een afstand van drie kilometer hebben opgejut door aan hoge snelheid en erg dicht tegen elkaar te rijden. Toen Fleur de bewuste straat inreed, boorde de Porsche van vader van W. zich in haar auto. De Toyota werd met hoge snelheid in de flank geramd en de jonge vrouw overleed twee weken later aan haar verwondingen. Walters zoon Caspar kon nog op tijd tot stilstand komen en is niet op de wagen van zijn vader ingereden.

Vrijdag oordeelde de rechter in Lelystad dat er bij vader Walter sprake is van schuld door roekeloosheid. Zijn zoon heeft volgens de rechter mee bijgedragen aan het rijgedrag van zijn vader, maar werd vrijgesproken van dood door schuld. De rechter haalde ook aan dat hij, in tegenstelling tot zijn vader, niet te veel had gedronken.

Tegen Walter van W. werd vijf jaar cel geëist, tegen zijn zoon Caspar drie jaar voor medeplichtigheid en deelname aan de straatrace. Walter kreeg uiteindelijk een gevangenisstraf van 4 jaar en een rijverbod van vijf jaar opgelegd. Zijn zoon kwam ervan af met een werkstraf van 100 uur en een rijverbod van een jaar. De verdachten waren niet aanwezig bij de uitspraak.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees