Cancellara daagt renner die hem beschuldigt van mechanische doping uit: “Begin al maar te trainen”

Cancellara daagt renner die hem beschuldigt van mechanische doping uit: “Begin al maar te trainen”

Foto: Hollandse Hoogte / Patrick Post

Fabian Cancellara heeft vrijdagavond op ludieke wijze gereageerd op de beschuldigingen van het gebruik van mechanische doping door ex-renner Phil Gaimon. De Zwitserse hardrijder daagt zijn kwelduivel uit voor een confrontatie op één van zijn wielerwedstrijden. “Benieuwd hoeveel watt jij kunt trappen.”

De heisa rond Cancellara laaide een dikke week geleden op toen hij voor de zoveelste keer werd beschuldigd van mechanische doping in een nieuw boek van de Amerikaanse ex-profrenner Phillip Gaimon (lees meer). Daarop eiste Cancellara een directe verkoopstop van het boek, iets wat door Gaimon geweigerd werd. “Al zet je een geweer tegen mijn hoofd, dan nog zou ik achter mijn uitspraken blijven staan”, aldus Gaimon.

Vrijdag volgde het antwoord van Cancellara via Twitter. Hi Philippe Gaimon, ik ken je eigenlijk niet maar ik wil je vriendelijk uitnodigen om mij te verslaan op één van de 8 Chasing Cancellara races in 2018. “Jij kiest de wedstrijd. Ik ben erg benieuwd hoeveel watt jij kant trappen! Begin al maar te trainen!” Cancellara besloot met de veelzeggende hashtag #nomotorneeded.

“Zijn er koekjes? Op wielertochten zouden koekjes moeten zijn”, reageerde Gaimon al even droog.

Corrigeer