Zware bedrijfsbrand bij Elka in Bilzen: vlammenzee onder controle

Bilzen - Door een zware bedrijfsbrand bij het fotolaboratorium Elka op de Zeepstraat in Bilzen is vrijdagavond de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd. Het vuur brak rond 18 uur uit en ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. De bewoners kregen de raad ramen en deuren gesloten te houden, automobilisten moesten hun ventilatie uitschakelen en werd het rampenplan afgekondigd.

Bij het fotobedrijf Elka op de Zeepstraat is vrijdagavond tegen 18u brand ontstaan in een van de bedrijfshallen. De vlammen reikten al snel meters hoog en brachten een enorme rookontwikkeling met zich mee. In het bedrijf lagen nog tientallen vaten met chemische ontwikkelingsvloeistof en andere ontvlambare producten opgeslagen maar er was op geen enkel ogenblik gevaar voor de volksgezondheid. Al snel verspreidde de brand zich naar de aangrenzende hallen van het gebouw, waardoor de vlammenzee over een lengte van bijna 80 meter uit daken en vensters sloeg.

Rampenplan

In cultuurcentrum De Kimpel werden enkele activiteiten vroegtijdig stopgezet omdat de binnengedrongen rookgeur als hinderlijk werd ervaren. “De brand was hevig en omdat de bluswerken nog een tijd in beslag nemen geven we het advies aan alle bewoners om ramen en deuren gesloten te houden.”, meldt burgemeester Frieda Brepoels.

Tegen 21uur was de vlammenzee onder controle en werd ook het in werk gestelde rampenplan afgeblazen. 

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio