Volleybal1ste provinciale (M) Spectrum Moerbeke - JTV Zele Berlare - Tim Verdonck wil zijn vel duur verkopen tegen leider Zele Berlare

“Ze zijn niet ongenaakbaar”

“Ze zijn niet ongenaakbaar”

Hugo Cautaerts: “Iedereen wil graag de leider kloppen.” Foto: erik westerlinck

Moerbeke-Waas / Zele / Berlare -

Op bezoek bij Spectrum Moerbeke werken de mannen van JTV Zele Berlare hun derde topper op rij af. Eerder gingen VDK Gent B en Lowavol Lochristi Wachtebeke al vlotjes voor de bijl. Tussendoor nam men in de bekercompetitie ook de maat van Lede.

“We gaan ons vel duur verkopen”, zegt Tim Verdonck. “Zele Berlare is niet ongenaakbaar. We zijn alleszins gemotiveerd om die mannen voor het eerst dit seizoen op de knieën te krijgen. Met al onze ervaring kunnen we inderdaad nog af en toe iets forceren. Voor de competitie zou het goed zijn dat we wonnen. Opgelet, we spelen zonder druk hé, want uiteindelijk hangt er voor ons niet echt veel van af. Maar dat we ons thuisvoordeel willen uitbuiten is een feit.”

“Ik speel nu al dertig jaar volleybal, waaronder twintig in eerste provinciale, dus durf ik zeggen dat ik één van de spelers ben met het meeste ervaring. Samen met Tim Van Herreweghen ontfermen we ons over de trainingen en de ploegopstellingen. Neen, echt trainen doen we niet meer maar we spelen regelmatig onderling, of tegen een ploeg uit Vobog, oefenmatchen om ons matchritme te behouden. Of dat voldoende is om Zele Berlare te laten wankelen zullen we snel weten.”

Zele Berlare verwacht geen gezondheidswandeling

“De toppers volgen elkaar erg snel op”, zegt Hugo Cautaerts. “VDK, Lede, Lowavol en nu Spectrum Moerbeke is een mooi vierluik. Hopelijk kunnen we ook nu overeind blijven.”

“We blijven voorzichtig, ook al legden we een tot nu toe bijna perfect parcours af. Trouwens, ik denk dat het week na week moeilijker zal worden want uiteindelijk wil iedereen winnen van de leider. We mogen dan ook niemand onderschatten en tegen elke ploeg top zijn.”

“Wat ik weet van Moerbeke? Dat het een team is dat zich makkelijk kan opladen voor één wedstrijd. Het is een team met ervaren spelers die stuk voor stuk kicken op hun kleine zaal. Het wordt daar geen gezondheidswandeling. Neen, noteer maar: als we bij Spectrum de overwinning kunnen pakken, desnoods in vijf sets, dan zal ik zeer tevreden zijn. Maar ik herhaal nog eens: het wordt niet gemakkelijk.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio