Camera’s hebben toch al hun nut bewezen

Trajectcontrole N42 werkt nog niet

Filip Michiels en Guy de Smet aan de camera voor de trajectcontrole op de N42. Foto: jvw

Oosterzele -

De trajectcontrole op de N42 in Balegem is nog steeds niet volledig operationeel. Maar toch hebben de camera’s al hun nut bewezen.

Dat de trajectcontrole nog niet naar behoren werkt, is oppositiepartij Open VLD plus aan de weet gekomen. Volgens burgemeester Johan Van Durme (CD&V) hebben ze wel al hun nut gehad. De trajectcontrole werd in februari in gebruik gesteld door Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Open VLD plus-fractieleider Filip Michiels vroeg eind augustus de cijfers van het aantal gecontroleerde voertuigen op. Nu blijkt dat Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nog een aantal zaken moet regulariseren.

Eerstdaags operationeel

Michiels heeft daarop onmiddellijk gepolst bij het kabinet van bevoegd minister Ben Weyts om te kijken wat de oorzaak zou zijn van deze vertraging van de inwerkingtreding. Het kabinet bevestigde gisteren dat de trajectcontrole eerstdaags operationeel zal zijn. “De vertraging zou een reglementaire reden hebben,” legt Michiels uit. “De trajectcontrole vereist uniforme snelheid op het hele tracé. Open VLD plus blijft vragen naar een gecoördineerde aanpak, zeker in het kader van inbraakpreventie. Gelijk met de aankondiging van de trajectcontrole ter hoogte van 't Parksken werd ook aangegeven om camera's te plaatsen ter hoogte van de Schoolstraat in Gijzenzele. Die staan er nog niet.”

Verkeerscommissie

Op de volgende verkeerscommissie zal raadslid Guy De Smet informeren naar een stand van zaken over de totaalaanpak. Filip Michiels zal op de komende gemeenteraad ook informeren naar het uitblijven van de andere mobiele camera's om in te zetten tegen sluikstorten en fietsdiefstallen.

Bendes ontmaskerd

“Dankzij de camera's op de trajectcontrole op de N42 in Balegem werden in de voorbije maanden al verscheidene dievenbendes ontmaskerd en gevonden,” reageert burgemeester Van Durme. “De camera's in Gijzenzele komen er aan, na de administratieve rompslomp. Onze anonieme mobiele camera levert trouwens ook goed werk tegen de dievenplagen”.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio