Vakantie

Duiken op Malta? Dat is zwemmen in grotten en door gezonken scheepswrakken

Wie Malta zegt, die zegt duiken. Binnen Europa vind je volgens reisreporter Ben Roelants geen mooiere plaats om het onderwaterleven te bewonderen. Beginnen doet Ben in een grote onderwatergrot, om later ook een verzonken schip te verkennen. Voor de kusten van Malta werden heel wat zeeslagen gevoerd en bijgevolg vind je er ook menig scheepswrak onder water. Al zitten de Maltezen daar zelf ook voor iets tussen, zo vertelt Ben.

"De Maltezen hebben hun kust ook bewust interessanter gemaakt voor duikers. Ze laten schepen zinken, zodat je er doorheen kan zwemmen, en ze doen dat ook nog eens op een manier waardoor de Middellandse Zee niet vervuild wordt. Ik dook voor de kust met Comino, en de mix van die grotten en die gezonken schepen maakte het heel afwisselend", aldus Ben, die een fervent duiker was, maar die liefde ook een tijdlang weer verloor. 

“Door het gewoon niet meer te doen. Ik kwam niet meer op tropische plekken waar er een mogelijkheid was om diep in de zee te trekken. En ik ben die passie een beetje uit het oog verloren. Ook zijn reizen vaak te volgepland en kom ik er gewoon niet meer aan toe om een zuurstoffles op mijn rug te nemen", vertelt hij. 

Meer info: 

www.visitmalta.com

www.malta.be

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees