Vakantie

Rondgeleid worden door een pratend golfkarretje met Antwerps accent? Het kan, op Malta

Een beetje Suske en Wiske-fan herinnert zich Vitamitje nog wel, het pratende wagentje dat Suske en Wiske cadeau krijgen van professor Barabas. Reisreporter Ben Roelants krijgt in Malta het jongere broertje van Vitamitje mee voor een rondleiding over het eiland en doorheen de 'Three Cities": een gebied dat historisch gezien bestond uit drie steden, die doorheen de tijden één grote stad geworden zijn.

Alles is dichtbij op Malta, dat heb je dan met een eiland(engroep) die maar zo'n 316 vierkante kilometer beslaat. Ben is meer fan van de rotsachtige stranden die het land biedt, maar die liggen op een boogscheut van de zandstranden waar je op je gemak enkele uurtjes kan gaan luieren. Voor elk wat wils dus, zonder dat je elkaar een hele dag hoeft te missen. 

Voor een rondleiding doorheen de "Three Cities" (Vittoriosa, Senglea en Cospicua) doet Ben beroep op het Belgische 'Rolling Geeks'. Die verzorgen een wagentje voor jou dat je rondleidt op het eiland en tegelijk vertelt wat er allemaal te zien is. Met een Antwerps accent, "dat moet je er dan maar bijnemen", vertelt de eigenaar lachend. 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees