‘Antwerps stadsbestuur gaat voort met Land Invest Group voor woontorenproject’

‘Antwerps stadsbestuur gaat voort met Land Invest Group voor woontorenproject’

Foto: Google Maps

Antwerpen -

Het Antwerpse stadsbestuur heeft vrijdag volgens Groen een volgende stap gezet voor het woonproject van projectontwikkelaar Land Invest Group op de Slachthuissite. De oppositiepartij hekelt die beslissing, net nu ze een onderzoek vraagt omdat groot deel van het stadsbestuur een privé-verjaardagsfeestje van een lobbyist van Land Invest Group bezocht zou hebben.

Volgens Groen keurde het schepencollege vrijdag het voorontwerp van Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) goed voor het project met vier woontorens, zo meldt de partij in een persbericht. “Groen vraagt dat de goedkeuring wordt opgeschort tot er meer duidelijkheid is over de nauwe banden tussen het Antwerps college en Land Invest Group.”

Fractieleider in de gemeenteraad Wouter Van Besien klaagde vrijdagavond hetzelfde aan in de studio van Terzake op Canvas. “We vragen dat de beslissing van vandaag opgeschort wordt”, zei hij. Hij wil eerst een onderzoek afwachten nu zijn partij klacht indiende bij het stedelijke integriteitsbureau. Volgens Van Besien zijn de adviezen van de stedelijke diensten over de plannen alvast “vernietigend”.

LEES OOK (+). Politici op verjaardagsfeestjes van ondernemers: hoe zorgwekkend is dat eigenlijk?

Verjaardagsfeestje

“Het is duidelijk dat het college slechts één doel heeft: projectontwikkelaar Land Invest Group op zijn wenken bedienen door het zoveel mogelijk appartementen te laten bouwen. Het belang van de Antwerpenaar wordt hier zonder scrupules aan de kant geschoven en ondergeschikt gemaakt aan commerciële belangen en vriendjespolitiek”, zeggen Van Besien en gemeenteraadslid Joris Giebens in het persbericht.

Groen diende donderdag klacht in nadat nieuwssite Apache een filmpje online zette waarop een groot deel van het schepencollege te zien is terwijl het zou arriveren op het verjaardagsfeestje in een restaurant. Op de beelden zijn onder meer burgemeester Bart De Wever (N-VA) en partijgenoten te zien, net als de CD&V-schepenen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees