Lang leve Facebook: diefstal van peperdure koersfiets opgelost in mum van tijd

Lang leve Facebook: diefstal van peperdure koersfiets opgelost in mum van tijd

Dankzij camerabeelden kon de dief geïdentificeerd worden. Foto: rr

Brugge / Geraardsbergen -

De dure koersfiets die donderdagmiddag gestolen werd bij fietsenwinkel Deschryver in Zeebrugge is terecht. Een politieman herkende de dader toen hij het bericht op sociale media zag passeren.

De sociale media hebben donderdag nog maar eens hun nut bewezen. 's Middags werd toen een dure koersfiets gestolen bij fietsenwinkel Deschryver en zoon in de Heiststraat in Zeebrugge. Een man stelde er zich voor als koper van de fiets die voor 4.000 euro te koop stond. Hij wilde enkel nog een testritje maken. Als ‘onderpand’ gaf hij een valse portefeuille en een set waardeloze sleutels. Voor de verkoper er erg in had, was de man er met de fiets vandoor.

3.000 keer gedeeld

Jeffrey Deschryver (41), één van de zaakvoerders, plaatste vervolgens een bericht op Facebook. De camerabeelden van de winkel konden de dief heel duidelijk in beeld brengen, waardoor Jeffrey een extra troef in handen had. In geen tijd werd het bericht liefst 3.000 keer gedeeld. En met succes, want 's avonds belde een politieman Jeffrey op. “Hij kende die man van bij de fitness”, zegt de fietsenmaker. “Hij kon ons zijn naam en achternaam geven. Die heb ik dan aan zijn collega's doorgespeeld.” De politie van Brugge bevestigt dat een agent de verdachte in kwestie herkende.

Dief wordt snel gevonden

De politie kon de dader uiteindelijk in Geraardsbergen lokaliseren. Hij kreeg dezelfde avond nog bezoek van de politie en kon niet anders dan de feiten bekennen. De dure koersfiets van het merk Ridley werd ook bij hem thuis aangetroffen. Willy Deschryver mocht die gisteren al in het politiekantoor in Geraardsbergen ophalen. “We zijn enorm blij dat de fiets weer terecht is”, zegt Jeffrey. “Het ging toch om veel geld. Ik kan haast niet geloven hoe snel ons bericht is rond gegaan. Ik heb het onmiddellijk online geplaatst omdat ik besefte dat ik daar niet te lang mee moest wachten. We willen nu wel iedereen bedanken die ook maar een beetje hielp zoeken. Dankzij de sociale media is dit opgelost.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees