Crowdfunding voor vrouw die wagen gemolesteerd zag tijdens rellen: “We schamen ons kapot voor zo’n gedrag”

Crowdfunding voor vrouw die wagen gemolesteerd zag tijdens rellen: “We schamen ons kapot voor zo’n gedrag”

Khalil Raiss was diep onder de indruk van de woorden van Rie Baets. Foto: Joris Herregods / RR

Brussel -

Diep onder de indruk is Khalil Raiss (35, foto), van de woorden van Rie Baets (63), wiens auto woensdag werd gemolesteerd door jongeren. “Waarom ik niet doorreed terwijl die jonge gasten voor en op mijn wagen zaten? Het zijn misschien criminelen, maar het blijven wel mensen. Het is niet omdat zij onmenselijk handelen, dat je dat zelf moet doen”, zei de aangeslagen werkneemster van Bpost uit Kampenhout vrijdag in onze krant.

LEES OOK. Na de rellen in onze hoofdstad komt procureur Meilleur met opmerkelijke conclusie: “We zijn goed bezig in Brussel”

Raiss heeft “onwaarschijnlijk hard” met haar te doen, zegt hij. Zelf is hij een Marokkaanse Belg uit Sint-Niklaas, maar eigenlijk is dat van geen tel. “Iedereen is geschokt door wat die jongeren haar hebben aangedaan. Ook de overgrote meerderheid van de Marokkanen. Al vrees ik dat we met z’n ­allen weer over dezelfde kam geschoren zullen ­worden. Onschuldigen bangmaken en hun spullen vernielen kunnen we nooit goedpraten.” Daarom blijft hij niet bij de pakken zitten en start een crowdfunding. “Die arme vrouw verdient snel een nieuwe auto. We schamen ons kapot voor zo’n baldadig gedrag. Het is het minste wat we als maatschappij kunnen doen.” Hij benadrukt persoonlijk in te staan voor het goed terechtkomen van het geld. De vrouw zelf reageerde vrijdagavond verrast. “Ik ben heel dankbaar voor dit initiatief. Het maakt mij emotioneel, en dankbaar.”

- Alle info kan u op deze pagina vinden -

LEES OOK. Het rauwe relaas van enkele Brusselse agenten: “Het enige wat nog helpt? Een goed pak rammel, achter de combi”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees