Man steekt bestelwagen in de fik om sporen van ongeval te laten verdwijnen

Rotselaar -

De Leuvense strafrechter beveelt de onmiddellijke opsluiting van een 27-jarige man die ruim twee jaar geleden opzettelijk een bestelwagen in brand stak in Rotselaar. Met de feiten wilde hij zijn aansprakelijkheid van het ongeval ontlopen.

Met zijn Mercedes was Davut C.(27) uit Leuven op 29 augustus 2015 tegen de bestelwagen Nissan van een elektricien uit Rotselaar gebotst. De aanrijdingsformulieren werden netjes ingevuld. Alles leek op een doodgewone administratieve afhandeling van een verkeersongeval met stoffelijke schade. Wat Davut C. dan ook bezielde om diezelfde nacht nog de Nissan van V.M.(50) in brand te steken, is onbegrijpelijk. C. wilde aan zijn aansprakelijkheid onderuit en hoopte met de brandstichting de sporen letterlijk te verbranden.

Schadeformulier weg

Door de klap was de Nissan aan de voorzijde beschadigd. Nietsvermoedend nam V.M. het schadeformulier mee om het in huis te bewaren. Op die zorgvuldigheid had Davut C. niet gerekend. Wellicht hoopte hij met de brandstichting aan het voertuig het aanrijdingsformulier te vernietigen. Nadat hij al enkele keren de Beukenlaan op en af was gereden, merkte een buur C. op. Het viel de vrouw op dat het voertuig met gedoofde lichten passeerde. Kort daarna hoorde ze een luide knal.

Met benzine overgoten

C. had met een plank aan de linkerkant van het voertuig een ruit ingegooid. Daarna smeet hij de plank op de achterbank en overgoot hij de plank en een aantal wasmanden, die achteraan in de koffer lagen, met benzine. Ten slotte stak hij het boeltje in de fik. De auto, een aanhangwagen en een poort liepen ernstige schade op. C. maakte zich uit de voeten maar werd aan de hand van het telefonieonderzoek en een persoonsbeschrijving geïdentificeerd. Na confrontatie met deze bewijslast gaf hij schoorvoetend de feiten toe. Zich verantwoorden bij de strafrechter deed Davut C. evenwel niet, waarop de openbaar aanklager een maand geleden bij verstek drie jaar cel en 1.800 euro boete vorderde. Vrijdag volgde de strafrechter de openbaar aanklager in zijn vordering en legde Davut C. de gevorderde straf op.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio