Christian Bracconi moet Tubeke naar rustiger vaarwater leiden

Clabecq / Oisquercq / Saintes / Tubize -

Tubeke verving deze week Sadio Demba als hoofdtrainer door de 56-jarige Christian Bracconi. De Fransman moet de ploeg naar rustiger vaarwater leiden. Bracconi is een Corsicaan, afkomstig uit de hoofdstad Bastia waar hij ook ooit profvoetballer was. Daarna was hij ook speler Besançon en Metz waar hij de Tubeekse ex-trainer Albert Cartier ontmoette. Bracconi was zelfs nog een tijdje hulptrainer van Cartier bij Sochaux.

“Het is Albert Cartier die me van Tubeke sprak”, zegt Bracconi. “Hij zei me dat de omstandigheden om in Tubeke te werken zeer gunstig zijn. Alles verloopt hier zeer menselijk. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik deze uitdaging heb aangenomen.”

Maar Cartier is niet de enige die zowel een link met Tubeke als met Bracconi heeft. Ook Philippe Thys, met wie Bracconi nu samen de coaching van de A-ploeg doet, heeft een verleden met de Fransman. “Zo'n 40 jaar geleden heb ik mijn jeugdopleiding bij Vichy genoten. En dat was samen met Philippe Thys. Sindsdien is hij een vriend van mij. Hij heeft me deze opdracht aangeboden en ik heb ze aangenomen. Ook al omdat ik vind dat deze club beter verdient dan de situatie waar ze zich in bevindt.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio