Gert Verhulst ruilt zijn boot binnenkort voor zijn kasteel voor eindejaarsspecial ‘Gert Late Year’

Gert Verhulst ruilt zijn boot binnenkort voor zijn kasteel voor eindejaarsspecial ‘Gert Late Year’

Foto: Studio 100, BLG

Gert Late Night keert in december nog één week terug als Gert Last Year, een eindejaarsoverzicht waarin Gert Verhulst (49) en James Cooke (33) de gasten van het jaar uit­nodigen. Naar een locatie was het niet lang zoeken: van de boot van Gert gaat het naar het kasteel van Gert in de Ardennen.

Een kasteel wil Gert Verhulst het Château de Targnon zelf niet noemen. “Het is meer een manoir, een soort landhuis.” Kasteel of landhuis: het Château de Targnon wordt van 18 tot 21 december het decor voor Gert Last Year, een afgeleide van Gerts talkshow Gert Late Night die telkens voor De Slimste Mens ter ­Wereld te zien is. “We waren op zoek naar een locatie voor de eindejaarsspecial”, zegt co-presentator James Cooke. “Want voor die week wilden we graag even weg van onze boot.” Gert Late Night wordt op de Evanna opgenomen, de plezierboot van Gert Verhulst die aan het Museum Aan de Stroom (MAS) in Antwerpen ligt.

K3-film

Van de boot van Gert was het een kleine stap naar het kasteel van Gert, want het Château de Targnon is ­eigendom van de Studio 100-baas en zijn kompaan Hans Bourlon. Toen Studio 100 in 2005 het attractiepark Télécoo bij de watervallen van Coo kocht, zat het kasteel in de over­name. “Hans en ik hebben het uit Studio 100 gehaald en opgefrist om te verhuren”, zegt Gert Verhulst. Het is dus een commercieel gebouw, niet mijn buitenverblijf. James en ik ­hebben er de voorbije twee jaar wel oudjaar gevierd, met onze gezinnen.” In het kasteel is ook een stuk van de film K3 Dierenhotel opgenomen.

Gert Verhulst is zich ervan bewust dat ook deze locatie reacties zal losweken. Want passeert Verhulst nu niet opnieuw langs de kassa door zijn eigen kasteel aan tv-zender Vier te verhuren, net zoals hij met zijn boot deed? “Ik snap die reflex”, zegt hij. “Maar ik lig niet wakker van die ­reacties. Ik heb dit zeker niet opgedrongen aan Vier. Ze zijn de locatie gaan verkennen en die bleek perfect voor die ene week.” James Cooke benadrukt dat hij op het idee kwam om naar het kasteel te trekken. “We waren naar gezellige chalets aan het zoeken, iets in de kerstsfeer. Toen dacht ik: waarom doen we dat niet in zijn kasteel? Gert Late Night werkt zo goed omdat het op de boot van Gert is. Hij voelt er zich thuis, net als de gasten. Dat geldt ook voor het ­kasteel. En denk nu niet dat Gert daar rijk van wordt. Echt niet, hoor.”

(lees verder onder de foto)

Gert Verhulst ruilt zijn boot binnenkort voor zijn kasteel voor eindejaarsspecial ‘Gert Late Year’
Foto: VIER

3.000 à 6.000 euro per weekend, maar goed voor 30 man

Het kasteel van Gert Verhulst ligt in Targnon, een gehucht van Stoumont, op twintig minuten van Spa. Het domein van 25 hectaren bevindt zich op een heuvel, omringd door de Amblève en zijrivier de Lienne. Het kasteel telt twaalf kamers, twee salons met keuken en een tv-kamer. Er zijn nog zeven aparte chalets op het domein, net als een verwarmd buitenzwembad, parkeerterrein voor dertig wagens, sauna en hamam, solarium, biljart en piano. Wie het kasteel wil huren, kan er met 30 man terecht en betaalt per weekend 2.322 euro in het laagseizoen, 4.090 euro in het hoogseizoen en 5.500 euro met eindejaar. Reken daar voor één weekend wel nog 800 euro bij aan taksen, stroom en verwarming.

Gert en James zijn op zoek naar de 100 opmerkelijkste personen van 2017

Geen stille nachten voor Gert & James, want zij halen hun allermooiste kersttrui uit de kast en nodigen in Gert Last Year een week lang bekende en minder bekende gasten uit. Daarom zijn ze op zoek naar de 100 opmerkelijkste figuren van 2017. Wie overtrof zichzelf? Wie ging het meest over de tongen aan de koffieautomaat? Of het nu gaat over Donald Trump, Evi Van Acker of gewoonweg je buurman. Laat het hen weten via deze link.

Corrigeer

MEER NIEUWS