Situatie loopt helemaal uit de hand wanneer vrouw aan man vraagt om plaats te maken in metro

Situatie loopt helemaal uit de hand wanneer vrouw aan man vraagt om plaats te maken in metro Video: Facebook

Een vrouw is tijdens een rit met een metro in New York het slachtoffer geworden van geweld. De 37-jarige Samantha Saia zat in het metrostel toen een man haar plots tegen de zijkant duwde door zijn benen wijd open te spreiden. Ze vroeg of hij wat meer plaats kon maken, maar kreeg in de plaats daarvan een stevige slag tegen haar gezicht.

Situatie loopt helemaal uit de hand wanneer vrouw aan man vraagt om plaats te maken in metro
Saia plaatste een foto van haar wonde achteraf op sociale media. Foto: Facebook

Saia was op weg naar haar werk toen het incident gebeurde. Volgens de vrouw werd de man zeer agressief eens ze hem aansprak. “B*tch, jij bent helemaal niets waard”, riep hij onder meer. “Op dat moment was ik beter rechtgestaan”, aldus de dame aan New York Daily News. “Ik vroeg hem om te kalmeren en gebruikte mijn oordopjes om hem te negeren.”

Het zorgde enkel maar voor meer problemen. De man raakte zodanig gefrustreerd dat hij haar een stevige slag tegen haar mond uitdeelde. Een bloedende lip was het gevolg. Ze stootte bovendien met haar hoofd tegen het metrostel.

“Ik ben aan het bloeden, klootzak”

Een video van een ooggetuige toont wat er net nadien gebeurde. Een moedige omstander besloot in te grijpen en nam de dader stevig vast. Hij maande hem aan om uit te stappen bij de volgende halte. “Ik ben aan het bloeden, klootzak”, riep Saia hem nog toe vooraleer hij zich alsnog excuseerde.

Voor de vrouw was het al snel een uitgemaakte zaak om haar verhaal op sociale media te plaatsen. “Dit was een complete verrassing voor me”, vertelde ze. “Het is puur een kwestie van veiligheid. Ik wil dat mijn buurt veilig is en dat andere vrouwen en mannen niet hetzelfde overkomt.” Kort daarna ging haar bericht viraal. Anthony Macca, de maker van de video, kwam uiteindelijk ook in contact met het bericht en besloot om ook zijn beelden met de wereld te delen.

De politie van New York is nog op zoek naar de dader.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees