Zesdaagse Gent: AVS Cup U23 stopgezet na zware valpartij

Zesdaagse Gent: AVS Cup U23 stopgezet na zware valpartij

Boussaer bekomt van zijn val. Foto: Marc Van Hecke

Een zware crash zorgde ervoor dat de voorlaatste rit van de AVS Cup U23 moest worden stilgelegd. De Deen Birkemose werd afgevoerd, de overige renners konden hervatten. Het duo Boussaer - Hesters heeft de eindzege voor het grijpen.

De voorlaatste rit van de AVS Cup U23 eindigde in mineur. Het wedstrijdbegin was geanimeerd met rondewinst voor de Italianen Ferronato-Donega. In een latere fase verspeelden de Italianen de bonus. Hesters-Boussaer sprokkelden ijverig punten. Op 58 ronden van het einde sloeg het noodlot opnieuw toe. De wedstrijd werd stilgelegd na een zware crash waarbij een vijftal renners betrokken waren. De Deen Arne Birkemose werd afgevoerd. Bryan Boussaer, die met Jules Hesters de leidersplaats verdedigde, smakte ook tegen het ovaal. Op het ogenblik van de val waren Hesters-Boussaer op weg naar nieuwe ritwinst. “We gaan de builen en blutsen goed verzorgen”, zegt Bryan Boussaer, die er morgen op zijn verjaardag een patat wil opgeven. “De kans dat ik stijf zal zijn, is groot, maar dit geven we niet meer uit handen.”

Matthias Van Beethoven, die vrijdagavond ten val kwam, stond vandaag niet meer aan de start.

De stand voor de slotrit:

1. HESTERS-BOUSSAER 107 punten, op 3 ronden 2. Crabos-Lecamus-Lambert 67, 3. Weisspfennig-Augenstein 31, op 4 ronden 4. Malcharek-Schmiedel 73, 5. Kron-Birkemose 36, op 5 ronden 6. Vernon-Tidball 69, 7 VAN BEETHOVEN-DE GROOTE 48, op 9 ronden 8. Ferronato-Donega 26, op 10 ronden 9. MEYERS-HEINDERSON 14, 10. LEFEBER-STEYAERT 7, op 13 ronden 11. Davies-Cooper 0, op 14 ronden 12. Ottevanger-Moors 6.

Corrigeer