Tientallen personen zonder papieren keren zich tegen Brusselse agenten

Tientallen personen zonder papieren keren zich tegen Brusselse agenten

Themabeeld. Foto: ISOPIX

Brussel -

De politie van Brussel werd zaterdag opnieuw geconfronteerd met een boze mensenmassa. Ditmaal moesten drie agenten hun pepperspray inzetten om te ontkomen aan een vijftigtal personen, meldt Het Laatste Nieuws.

Bij de politie van zone Brussel Hoofdstad Elsene kwam zaterdagmiddag een melding binnen over een opengebroken slot op een pand in de Zandstraat. Drie agenten van een speciale interventieploeg werden ingeschakeld om de boel te controleren.

Eenmaal daar kwam het trio direct in een benarde situatie terecht, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere tegen Het Laatste Nieuws. “Toen de ploeg op het adres aankwam werden ze meteen omsingeld en belaagd door een vijftigtal mensen. Op een gegeven moment moesten de agenten pepperspray gebruiken om zich een beetje te kunnen verplaatsen. Er was intussen uiteraard ook al bijstand gevraagd.”

Uiteindelijk bleek het incident op een misverstand te berusten. “Er zijn namelijk onderhandelingen bezig tussen de stad, de eigenaar en de sans-papiers die momenteel nog in het Astrid Hotel zitten, maar daar weg moeten. Met het oog op een verhuis naar dat pand in de Zavelstraat, dus. Wij waren daarvan niet op de hoogte. Onze mensen hebben dan ook zonder verder gevolg de locatie verlaten.”

Eén van de agenten raakte gewond aan zijn hand en voet, terwijl een aantal belagers lichtgewond raakte door de pepperspray.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees