Zesdaagse Gent: De Ketele - De Pauw mogen nog niet op hun lauweren rusten

Zesdaagse Gent: De Ketele - De Pauw mogen nog niet op hun lauweren rusten

Robbe Ghys, winnaar van een mooie ploegkoers. Foto: Marc Van Hecke

Een mooie zaterdag in het Gentse Kuipke. Het publiek werd vergast op een ploegkoers om duimen en vingers van af te likken met de jonge Belgen De Vylder - Ghys als winnaars. Het duo De Ketele - De Pauw gaat nog steeds aan de leiding.

Actie en reactie volgden elkaar in versneld tempo op in de ploegkoers over 45’. De Franse wereldkampioenen Thomas Kneisky-Benjamin Thomas en Kenny De Ketele-Moreno De Pauw losten elkaar van geen vin. De youngsters Lindsay De Vylder en Robbe Ghys slaagden er zo waar in om op 10’ van het einde alleen aan de leiding te komen. De Ketele-De Pauw counterden een aanval van de Fransen, maar die zetten luttele minuten later opnieuw de boel op stelten. Al die tijd keken de clevere Nederlanders Havik-Stroetinga toe. In een mum van tijd pakten ze een winstronde. Wanneer twee honden vechten voor een been...

In een ploegkoers om duimen en vingers af te likken, bleven de topduo’s elkaar bestoken. Op 3’ van het einde knalden Kneisky-Thomas opnieuw weg. Ketelke en Pauwke lieten niet begaan. Havik-Stroetinga zetten van ver de spurt in, Lindsay De Vylder en Robbe Ghys klaarden de klus met veel vertoon van klasse. De Ketele-De Pauw blijven op kop, maar de strijd is nog lang niet gestreden. Met vier ploegen voor drie podiumplaatsen belooft het een bloedstollende slotdag te worden.

De stand om 22.45 uur

1. DE KETELE-DE PAUW 329 punten, 2. Havik-Stroetinga 245, 3. GHYS-DE VYLDER 226, op 1 ronde 4. Kneisky-Thomas 284, op 4 ronden 5. Grasmann-Hester 70, op 6 ronden 6. THIJSSEN-Lampater 187, 7. VERGAERDE-Stöpler 111, op 8 ronden 8. Pieters-RICKAERT 149, op 15 ronden 9. Meyer-Scotson 60, op 16 ronden 10. Stewart-Wood 66, op 21 ronden 11. Marguet-Pijourlet 36, op 23 ronden 12. Viviani-Scartezzini 139.

Corrigeer