Verpleegsters weigeren stervende man (89) te helpen en barsten in lachen uit

Verpleegsters weigeren stervende man (89) te helpen en barsten in lachen uit

Foto: Screenshot WXIA TV

Een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog is in het Amerikaanse Georgia op een vreselijke manier aan zijn einde gekomen. Een verborgen camera heeft in een revalidatiecentrum vastgelegd hoe de man aan zijn lot wordt overgelaten en twee uur nadat hij om hulp riep, overlijdt.

De beelden dateren uit begin 2014, maar veroorzaken nu pas ophef in de VS. Tot zes maal toe roept James Dempsey om hulp omdat hij amper kan ademen. Drie verpleegsters komen pas twee uur na zijn eerste oproep langs. Ze stellen vast dat zijn zuurstofapparaat niet werkt en barsten in lachen uit.

(Lees verder onder de video)

Intussen heeft de bejaarde man het bewustzijn verloren. Ze probeerden hem te reanimeren en pas een uur later wordt een medisch urgentieteam opgeroepen. Die konden enkel het overlijden vaststellen.

De zoon van de man vermoedde al een poos dat de zorg in het centrum ernstig tekortschoot. Daarom plaatste hij er een verborgen camera. De nabestaanden van Dempsey sleepten het centrum voor de rechter. Op het proces in 2015 getuigde de hoofdverpleegkundige van het Northeast Atlanta Health and Rehabilitation Center dat ze meteen de reanimatie startte. Onwaar, zo blijkt nu uit de beelden.

De video werd tijdens het proces in 2015 niet aangewend als bewijsmateriaal. Beelden van verborgen camera’s worden door de rechtbank vermoedelijk niet aanvaard. Het kwam tot een minnelijke schikking.

De familie wou het hier echter niet bij laten en na een jarenlange juridische strijd kreeg de lokale zender WXIA-TV van het hooggerechtshof in Georgia toelating om de beelden alsnog uitzenden. Pas nadat journalisten de beelden voorlegden aan de bevoegde overheidsinstanties, verloren de betrokken verpleegsters hun licentie. Het is niet duidelijk of ze nog vervolgd kunnen worden.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees