Federer spaart zijn lof voor Goffin niet: “Verrast? Nee, op training verslaat hij mij vaak”

Federer spaart zijn lof voor Goffin niet: “Verrast? Nee, op training verslaat hij mij vaak”

Foto: Photo News

Geen Roger Federer in de finale van de ATP World Tour Final. De Zwitser werd vakkundig uit het toernooi gekegeld door onze landgenoot David Goffin. Federer was uiteraard ontgoocheld na zijn nederlaag, maar stak de loftrompet op over Goffin. “Hij verdient dit.”

Federer is naar eigen zeggen niet verrast door de zege van Goffin. ”Hij heeft me op training al vaak geklopt dus het moest ooit eens lukken in een wedstrijd. Ik ben oprecht blij voor hem. Hij is echt een toffe gast, die ik graag heb. Goffin was gewoon de beste tennisser op de baan. Hij verdient het om in de finale te staan. Dat heb ik hem aan het net ook gezegd. Ik hoop dat hij het goed doet.”

De Zwitserse topfavoriet was ook kritisch over zijn eigen prestatie. “Het is teleurstellend, maar ik heb vandaag misschien nooit echt mijn beste niveau gehaald. De eerste set was oké, maar toen speelde Goffin niet zijn beste tennis. Bij 1-0 in de tweede set had ik kansen om terug te breaken, maar ik heb die niet benut. Dat was achteraf bekeken een kantelmoment. Goffin werd beter en beter en miste bijna niets meer. Hij krikte zijn niveau op en ik kon niet meer volgen”, aldus Federer.

Goffin neemt het deze avond op tegen Grigor Dimitrov, u kan alles hier live volgen.

Corrigeer