Make-A-Wish vervult dag lang wensen van kankerpatiëntje

Iedereen geniet mee van Make-A-Wish-verrassing van Thomas: taart voor 300 personen

Iedereen geniet mee van Make-A-Wish-verrassing van Thomas: taart voor 300 personen

Thomas mocht met familie en vrienden een hele ochtend taarten maken. Foto: rdb

Anderlecht / Brussel -

Thomas Berckmans (13) kon zijn geluk zaterdag niet op. Dankzij Make-A-Wish bakte hij met familie en vrienden in het Brusselse onderwijscentrum COOVI taarten voor 300 mensen die hem tijdens zijn kankerbehandeling helpen. Nadien stonden nog een boottocht en een groot feest gepland.

“Ik wil graag taarten bakken en een groot feest geven voor alle mensen die mij en mijn ouders steunen.” Bij Make-A- ish was het eens een aparte hartenwens waar ze aan moesten voldoen.

“Zo is Thomas ten voeten uit. Zelfs in deze moeilijke omstandigheden denkt hij nog aan de mensen rondom hem”, glimlacht mama Tine Vounckx.

Het gezin uit Huizingen kreeg begin mei een bittere pil te slikken. Lymfeklierkanker, fase 4: de prognose kwam hard aan. Maar de jonge kerel ging met zijn familie het gevecht aan. Thomas is nog steeds in behandeling. “Vroeger schreeuwde hij voor het minste pijntje, de laatste maanden is hij ongelofelijk sterk.”

Handen uit de mouwen

Zaterdag ging Thomas’ wens in vervulling. Om 9 uur stonden zijn vriendinnetjes en familie hem op te wachten samen met de COOVI-bakkers in Anderlecht. De hele ochtend stak hij er de handen uit de mouwen met het maken van enkele fruittaarten, taarten met tiramisu, chocolademousse of oreo-taarten.

Centraal op de taarten wilde hij foto's van zichzelf met zijn vader Bart, moeder Tine en zijn grote broer Maarten.

“Ik bak zelf heel graag. Ook thuis maak ik zelf taarten”, vertelt de jongen. “Ik zag eens op Youtube een filmpje van de grootste gebakjes en wilde dat ook eens proberen. Dat mijn vrienden hier ook zouden zijn, wist ik niet. Het is echt heel leuk en lief van iedereen.”

Spannend

Op dat moment wist Thomas niet dat er nog een spannende namiddag zat aan te komen vooraleer zijn grote feest 's avonds zou losbarsten. Zo werd hij na het bakken opgehaald door een sportwagen om richting Antwerpen te trekken.

Daar wachtte een boottocht die abrupt zou onderbroken worden door de zeevaartpolitie. Het hele gebeuren was uiteraard in scène gezet om nadien nog een tochtje met de zeevaartpolitie te maken.

“We vragen altijd om een top drie op te maken van wensen. Dit was zijn eerste keuze en we zijn blij dat we hem alles konden schenken”, besluiten de vrijwilligers van Make-A-Wish.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio