Ben (21) hield zoveel van zijn moeder dat hij verzweeg dat hij ging sterven

Ben (21) hield zoveel van zijn moeder dat hij verzweeg dat hij ging sterven

Ben en moeder Jamie. Foto: Facebook

Een rouwende moeder noemt haar overleden zoon een held, omdat hij verzweeg dat hij ging sterven. Op die manier wilde hij zijn familie de pijn van de lijdensweg besparen.

De 21-jarige Ben Green leed zijn hele leven aan taaislijmziekte, een erfelijke aandoening die niet te genezen is en vooral in de longen voor problemen zorgt. Begin deze maand werd de Britse twintiger plots heel ziek, waarna hij van de dokter te horen kreeg dat hij niet lang meer te leven had.

De jongeman vroeg de artsen niet tegen zijn ouders te zeggen hoe ernstig de situatie was. Op 11 november overleed Ben.

Held

De artsen hielden hun woord. Moeder Jamie (46), die altijd de zorg voor Ben op zich nam, kreeg pas na het overlijden van haar zoon het verzoek te horen. “Om niks te zeggen over wat er met hem aan de hand was… hij was een held”, zegt ze tegen Metro. “Hij wilde mij beschermen. Ik had het graag geweten, ik had zoveel meer kunnen doen. Maar hij leed in stilte. Hij wilde niet dat iemand het wist.”

Jamie kwam er verder achter dat Ben vlak voor zijn dood op sociale media schreef dat hij nog nooit zo bang was geweest. Toch zei hij niets tegen zijn ouders om hen de pijn te besparen.

Liefdevol en zorgzaam

De rouwende moeder kijkt met liefde terug op het leven van Ben. “Je kunt je geen betere zoon voorstellen. Hij was ongelooflijk, zo liefdevol en zorgzaam. Het kon slecht met hem gaan, maar toch maakte hij zich zorgen om anderen.”

Volkswagen busje

Naast moeder Jamie en vader Phil (43) had Ben vijf zussen en vier broers (van 3 tot 22 jaar). Bens ouders willen dat de grafkist van hun zoon naar de kerk wordt gebracht in een Volkswagen busje. “Zo lijkt het net alsof hij op vakantie gaat.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees