Auto rijdt keuken binnen, bestuurder in levensgevaar, en bloembakken krijgen de schuld

De auto reed door de haag van het huis rechts om via de voortuin van de middelste woning tot stilstand te komen tegen de zijgevel van het huis links. Foto: rtl

Merelbeke -

In de nacht van zaterdag op zondag is een auto binnengereden in de keuken van een huis aan de Koningin Astridlaan in Bottelare. De bestuurder, die de controle over het stuur verloor ter hoogte van een wegversmalling, werd daarbij zwaargewond en verkeerde gisteren nog in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde rond halftwee ‘s nachts. De bestuurder reed eerst door de haag en voortuin van het huis met nummer 139 en knalde daar door de afsluiting van de oprit van de buren die op nummer 137 wonen. De wagen reed vervolgens door de struiken van de voortuin, ramde de geparkeerde wagen die evenwijdig met de woning stond om tot stilstand te komen tegen de zijgevel van huisnummer 135.

Buurman Philip Reynebeau, die op nummer 137 woont, zag het bijna voor zijn ogen gebeuren. “Er waren vrienden op bezoek en ik stond op het punt om hen buiten te laten”, vertelt hij aangeslagen. “Toen hoorde ik een enorme klap en zag ik een regen van stenen tegen de gevel spatten.”

Kermen van de pijn

“De bestuurder is met zijn auto tegen de auto van onze vrienden gebotst. Die stond op onze oprit geparkeerd. Daarna heeft de aanrijdende wagen ook de woning van onze buren geraakt. Ik ben er meteen naartoe gelopen en ik zag een man zitten die kermde van de pijn.”

“Hij zat op de passagierszetel, waardoor ik dacht dat er zich nog iemand in de wagen bevond, maar de man zei dat hij alleen was”, zegt buurman Philip nog.

Onvoorstelbaar

“Ik zag dat hij inwendige bloedingen had, maar hij slaagde er toch in om zelf uit de auto te kruipen. Het is onvoorstelbaar dat hij er levend uit is gekomen.”

Politie, brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. De bestuurder werd in levensgevaar overgebracht naar het Gentse UZ. Het parket deed de nodige vaststellingen en nam ook bloed af bij de bestuurder. Het resultaat van de analyse daarvan is nog niet bekend.

Ravage in de keuken

De brandweer moest de getroffen woning stutten maar bewoners Patrick Coirnelis, HIlde De Baere en hun twee kinderen kunnen er wel blijven wonen. Zij waren aan het slapen op het moment van de feiten. “We hoorden een knal en toen we in de keuken kwamen, zagen we de ravage”, vertelt Cornelis. De muur, met kasten en keukengerei, kwam over een breedte van drie meter naar beneden. Ook in de aanpalende wasplaats zit een scheur in de muur. “Het was halfvijf vooraleer de brandweer hier weg was. We hebben dan nog een paar uur geslapen en zijn dan alles beginnen opruimen.”

De politie zal de bestuurder ondervragen zodra dat mogelijk is. De man zou iemand zijn die de streek kent.

Zigzaggen

Volgens buurman Philip Reynebeau zouden de bloembakken in de straat de oorzaak zijn van het ongeval. “Je moet als automobilist echt zigzaggen tussen die bakken. Vorig jaar gebeurde er daardoor ook al een ongeval en twee jaar daarvoor viel hier zelfs een dode. Die bakken creëren echt een gevaarlijke situatie, ik ga dat toch eens aankaarten bij het gemeentebestuur”, aldus de buurman.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio