Bestuurster in shock na zwaar ongeval: “Hij gaf extra gas, alsof hij mij wilde raken”

Diksmuide -

Opschudding zondagmiddag nabij Beerst, deelgemeente van Diksmuide. Een Poolse dronken bestuurder die in de richting van Diksmuide reed, begon er plots gevaarlijk te spookrijden en knalde even later op een tegenligger. Eén inzittende was even in levensgevaar. “Ik had morsdood kunnen zijn.”

Het zware ongeval gebeurde gisteren rond 14.40 uur in de Oostendestraat, bij het kruispunt met de Wijnendalestraat bij Beerst, een dorp in Diksmuide. De Pool Komenda P. (42) uit Diksmuide reed richting zijn thuisgemeente, met in zijn wagen het koppel Jacky S. (32) en Angelique L. (25).

De Diksmuidse Trui Vanwelsenare kwam op dat moment uit de andere richting, en zag alles gebeuren. “Die wagen reed op het verkeerde rijvak”, vertelt ze. “Ik zag de auto plots opdoemen en moest uitwijken naar het andere rijvak. Maar ook mijn tegenligger week uit, waardoor mijn wagen in de flank geraakt werd. Alles gebeurde in een fractie van een seconde, ik had niet veel tijd om na te denken. Ik had het gevoel dat hij mij wou raken, want de bestuurder reed heel snel en het leek alsof hij nog extra gas gaf vlak voor de botsing.”

Gekend bij politie

Trui kwam er gelukkig met de schrik van af. “Ik ging naar het ziekenhuis voor een controle, want ik had pijn aan mijn hoofd en schouder”, gaat ze verder. “Ik nam een paar pijnstillers en een pilletje tegen de misselijkheid, maar mag van geluk spreken. Ik had morsdood kunnen zijn.”

Jacky S., de man die naast de Poolse bestuurder zat, was even kritiek. Tegen de avond was hij volgens de politie buiten levensgevaar. Zijn vrouw en Komenda P. waren niet ernstig gewond. P. werd meteen na het ongeval verhoord in een politiecombi.

“De man was onder invloed van alcohol en heeft een verleden, onder meer op het vlak van ongevallen en opzettelijke slagen en verwondingen”, aldus Johan Geeraert, korpschef politiezone Polder. “De ravage had erger kunnen zijn, want twee voertuigen konden de dronken bestuurder even voor het ongeval nog net ontwijken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees