Massaal afscheid van Stephanie

Massaal afscheid van Stephanie

Stephanie Verbraekel. Foto: hls

Sint-Lievens-Houtem -

De kerk van Vlierzele was zaterdag te klein voor de vele honderden die de afscheidsviering bijwoonden van Stephanie Verbraekel, de 28-jarige vrouw die op 7 november om het leven kwam toen ze te voet de Haachtsesteenweg in Schaarbeek overstak naar haar woning maar werd aangereden door een auto en ter plekke overleed.

Stephanie Verbraekel was grafisch redacteur bij de krant ‘De Standaard’ en woonde tot voor kort nog bij haar ouders in Vlierzele. Door het nieuws over haar tragische dood heerste grote verslagenheid in haar geboortedorp en in haar werkkring.

Op haar afscheidsviering getuigden familieleden, vrienden en collega's van de krantengroep De Standaard-Het Nieuwsblad over de sociale en de beroepsinzet van de beloftevolle jonge vrouw. Hoofdredacteur Karel Verhoeven van De Standaard noemde haar een van de creatiefste grafische medewerkers van zijn team. “Zij verdedigde koppig haar krachtige en eigenzinnige beeldcollages en telkens bleken die de nagel op de kop te zijn in onze dagelijkse berichtgeving.”

De krantenredactie bundelde een brochure met getuigenissen en met de meest opvallende grafische ontwerpen die Stephanie maakte. Die werd tijdens de offerande op de begrafenisplechtigheid rondgedeeld. Collega Sarah Vankersschaever verwoordde haar herinnering aan Stephanie als volgt: “Op de redactie gaat sinds woensdag 8 november elke dag het uur voorbij waarop je kwam binnenwandelen zoals je dat al drie jaar deed. Het verdriet om wat uitblijft, reikt verder dan de verwachting die niet wordt ingelost: met jouw jaren, jouw talent, met wat een vrouw van 28 jaar droomt, hoor je te zien wat we zien als we om onze as wentelen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio