Jonge kok (24) overleeft zwaar motorongeval niet: "Kevin was op alle vlakken een aangename jongen"

Jonge kok (24) overleeft zwaar motorongeval niet: "Kevin was op alle vlakken een aangename jongen"

De motor raakte van de weg af en kwam meters verder tegen een duiker terecht. Foto: ndz

Harelbeke / Lendelede -

Een zwaar motorongeval heeft het leven gekost aan de 24-jarige Kevin Maertens. Hij zat achterop toen Geoffrey Ackou (22) in de nacht van zaterdag op zondag in Lendelede uit de bocht ging. De bestuurder werd in kritieke toestand afgevoerd, maar is intussen buiten levensgevaar.

Het duo reed met een zwarte Kawasaki-motor in de Kortrijksestraat richting Sint-Katharina toen de bestuurder in een lichte bocht de controle over het stuur verloor. De motor raakte in de grasberm aan de rechterzijde van de weg en knalde meters verder tegen een duiker. Voorbijgangers merkten het ongeval iets na twee uur zondagmorgen op en verwittigden de hulpdiensten. Die waren snel ter plaatse, maar voor de 24-jarige Kevin Maertens uit Harelbeke kwam alle hulp te laat.

De twintiger studeerde in de kokschool Ter Groene Poorte en werkte in de horeca. “Kevin was een goede gast”, zegt zijn voormalige werkgever Gregor Grigorian, chefkok van #Heaven24 op de Roeselaarse Markt. “We waren goede schoolvrienden en hebben in die tijd heel veel plezier gemaakt. We zijn elkaar jaren later weer tegengekomen in het uitgaansleven en hij wilde graag voor mij werken. Kevin was enthousiast en we hebben veel mooie tijden beleefd in de keuken. Hij was heel leergierig. De keuken was zijn passie, hij wilde een goede kok worden. Hij was op alle vlakken een aangename jongen, altijd plezier met hem en altijd positief.”

Bestuurder Geoffrey Ackou (22) raakte zwaargewond en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Intussen is de twintiger buiten levensgevaar.

Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Een verkeersdeskundige en wetsdokter kwamen ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen. Door het ongeval bleef de weg tussen Lendelede en Sint-Katharina urenlang afgesloten voor alle verkeer.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees