Zware ochtendspits in Antwerpen door ongevallen: “Files alom, en ze groeien snel aan”

Door een ongeval op de Antwerpse Ring richting Nederland is de weg weer vrijgemaakt ter hoogte van Borgerhout. De files zullen wel nog geruime tijd aanhouden.

“Het gaat niet om zware ongevallen, maar het stuk Antwerpse ring tussen Berchem en Borgerhout is het drukste van het land, dus daar is niet veel nodig tijdens de ochtendspits”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. “Het is niet bepaald een goede start van de werkweek in het Antwerpse.”

Richting Nederland reden omstreeks 7.15 uur een vrachtwagen en een personenwagen op elkaar in tussen de af- en de oprit Borgerhout, zodat drie rijstroken versperd raakten. De personenwagen moest getakeld worden. Omstreeks 8.30 uur kon de weg weer vrijgemaakt worden.

Je houdt best nog wel rekening met vertragingen van 1 uur op de Ring en meer dan 1,5 uur vanuit de Kempen. “We raden het verkeer dan ook aan om die omgeving indien mogelijk te vermijden”, zegt Bruyninckx nog.

De Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt in de richting van Nederland en blijft nog tolvrij tot 9.30 uur. Vanuit het Waasland is omrijden via de tolvrije Liefkenshoektunnel het beste alternatief, vanuit Gent rij je over langere afstand richting Hasselt beter om via Brussel.

Ook in andere richting

Ook in de omgekeerde richting is ter hoogte van Borgerhout een ongeval gebeurd. Richting Gent was daardoor een tijdlang de rechterrijstrook versperd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees