Bejaard koppel verkoopt huishoudapparaten uit 1956: “Ze werken nog altijd!”

Bejaard koppel verkoopt huishoudapparaten uit 1956: “Ze werken nog altijd!”

Foto: Pinterest

Een bejaard Brits koppel verkoopt een hoop huishoudtoestellen van meer dan 50 jaar oud. Pittig detail: de apparaten werken nog als nieuw. “Dingen werden in die tijd gewoon beter gemaakt”, klinkt het.

Toen Sydney (83) en Rachel (81) Saunders onlangs grote kuis hielden, beslisten ze meteen om ook heel wat oude huishoudapparaten van de hand te doen. Huishoudapparaten die het Britse paar uit Exeter meer dan een halve eeuw geleden had gekocht, maar die nog perfect dienst doen.

Onder de apparaten zit een wasmachine die het koppel in 1956 als huwelijkscadeau kreeg - toen kostte de machine 60 pond. “Dat was in die tijd veel geld”, herinnert Sydney zich. De machine werd 12 jaar geleden voor het laatst gebruikt. Verder zijn er ook nog een fornuis dat ze in 1956 kochten voor 19 pond, een droogkast van 52 pond uit 1963 en een boiler uit 1959 die toen amper 15 pond kostte.

(lees verder onder de foto)

“Dingen werden in die tijd gewoon beter gemaakt”, gelooft Sydney, die gepensioneerd boekhouder is. Alle machines werken inderdaad nog perfect, alleen de wasmachine lekt een klein beetje. “Natuurlijk zijn nieuwe apparaten veel gesofisticeerder. Dat is goed, maar dan is het ook veel lastiger als er iets stuk gaat. Vroeger werd er veel meer zorg voor gedragen. We verkopen ze nu omdat we ze doorheen de jaren vervangen hebben. We hebben ze als reservetoestellen bewaard, maar vonden dat de tijd gekomen was om eens grote kuis te houden.”

Sydneys vrouw Rachel hoopt dat de collectie naar een museum kan om zo de volgende generaties te inspireren. “De prijs maakt mij niet uit. Ik zou het leuk vinden als ze naar een museum gaan zodat ze bewaard kunnen worden.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees