Waterbezoedeling in Oostakker hardnekkiger dan verwacht

Waterbezoedeling in Oostakker hardnekkiger dan verwacht

Foto: fvv

Gent -

Hoewel watermaatschappij Farys zegt dat het spoelen en ontsmetten van het bezoedelde leidingwater in grote delen van Oostakker een gunstig effect heeft, voldoet het drinkwater nog niet helemaal aan de normen. Minstens tot woensdag blijven de voorzorgsmaatregelen van kracht.

Dat laat Farys weten in een persbericht. De watermaatschappij adviseert om volgende maatregelen te blijven nemen:

-Leidingwater dat gebruikt wordt als drank, voor drank- en voedselbereidingen en voor tandenpoetsen en reinigen van open wonden dient vooraf 5 minuten gekookt te worden;

-Om ook de private binneninstallatie te ontsmetten worden alle kraantjes best dagelijks korte tijd opengezet.

Het bevoorradingspunt voor verpakt drinkwater aan sporthal Wolfput, Wolfputstraat 92, blijft dagelijks ter beschikking tussen 09u00 en 20u00.

Waterbezoedeling in Oostakker hardnekkiger dan verwacht
Bewoners kunnen nog altijd waterzakjes halen in de Wolfputstraat Foto: fvv

Woensdag update

Medewerkers van FARYS blijven ondertussen zoeken naar de oorzaak: zij controleren gericht private binneninstallaties op de conformiteit ervan .

FARYS kan het normale gebruik van het leidingwater pas vrijgeven in overleg met de gezondheidsinstanties van het Vlaams gewest en na twee opeenvolgende conforme resultaten van de dagelijkse stalenanalyses.

Zodoende kan pas volgende woensdag, 22 november een relevante update van de situatie gemaakt.

Bewoners in de voorzorgszone worden op de hoogte gebracht via een mail- of sms-bericht. Een bewonersbericht zal ook ter beschikking zijn het bevoorradingspunt en bij de handelaars (bakkers, slagers, …) in de zone.

Voor de meest actuele informatie: www.farys.be

Abonnees die nog niet inschreven voor de mail/sms berichten worden hiertoe warm uitgenodigd. Dit kan via https://werken.farys.be/gegevens-doorgeven

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio