Moeder die haar twee kinderen vermoordde krijgt 20 jaar cel

Moeder die haar twee kinderen vermoordde krijgt 20 jaar cel

Mahacine B. een vrouw uit Molenbeek die haar twee kinderen vermoordde, is veroordeeld tot 20 jaar cel. Mahacine B. lijdt aan Münchhausen by proxy, dat is een mentale stoornis waarbij mensen een (ingebeelde) ziekte gebruiken om aandacht te trekken.

In maart 2009 brengt de moeder haar tien maanden oud dochtertje Romaïsse binnen in het ziekenhuis. Dokters stellen ernstige ademhalingsproblemen vast maar kunnen niets meer doen. Op 11 maart overlijdt het meisje.

Tien maanden later brengt de moeder de peuter Waed binnen in een ander ziekenhuis. Ook daar staan de dokters machteloos tegen de ademhalingsproblemen van het jongetje van twee jaar en zeven maanden. Waed overlijdt een paar dagen later.

Er wordt geen verband gelegd tussen de twee overlijdens en er komt dus ook geen onderzoek.

Op 31 oktober 2012 zit Mahacine B. opnieuw op de spoedafdeling. Dit keer met de baby Mohamed. Ook hij heeft zware ademhalingsproblemen. Deze keer ruikt de spoedarts van het Koningin Fabiola-ziekenhuis wel onraad. Het is al de vierde maal dat het baby’tje op spoed wordt binnengebracht. Het parket van Brussel start een onderzoek. Dan blijkt dat de moeder alles samen 27 keer heeft geprobeerd haar kinderen te verstikken.

Tijdens haar proces zei de moeder: “Ik wist niet wat ik mijn kinderen aandeed. Ik dood mijn kinderen niet.”

Corrigeer

NIEUWS