Aan deze lichaamsbeharing stoort het andere geslacht zich het meest

© ss

Vrouwen storen zich het meest aan rughaar bij mannen. Mannen storen zich het vaakst aan okselhaar bij vrouwen. Dat blijkt uit Het Eerlijke Haaronderzoek van het jongerenprogramma Generation M op radiozender MNM, waaraan maar liefst 5.000 tieners en twintigers deelnamen.

nadb

Beenhaar

Het grootste deel van de vrouwen - 53 procent - scheert af en toe de benen, bijvoorbeeld als ze op date gaan of naar de kinesist moeten. Een kleiner percentage van de vrouwen - 31 procent - zorgt ervoor dat het beenhaar altijd weg is. Meestal omdat ze dat zelf fijn vinden. 16 procent van de vrouwen laat het gewoon staan in de winter. Slechts enkelen - 3,4 procent - scheren hun benen speciaal voor hun lief.

Slechts 10 procent van de mannen doet zijn beenhaar af. Als het op ontharen van de benen aankomt, blijft het scheermesje bij vrouwen wel veruit het populairst (85 procent).

Schaamhaar

Zo’n 25 procent van de mannen doet alle schaamhaar weg, 20 procent doet aan wildgroei en 55 procent werkt het bij.

Bij de vrouwen doet 50 procent alles weg, 11 procent doet aan wildgroei en 39 procent werkt het bij.

Okselhaar

Maar liefst 96 procent van de vrouwen scheert of epileert haar okselhaar.

De meeste mannen - 73 procent - laten hun okselhaar gewoon staan. Slechts één op de vier vrouwen vindt dat oké. Okselhaar bij mannen mag wel, vindt 59 procent van de vrouwen, maar alleen als het verzorgd is. 17 procent van de vrouwen vindt dan weer dat een man zijn oksels helemaal glad moet scheren.

Meest storend

Vrouwen storen zich het meest aan rughaar bij mannen (38 procent) en hun onverzorgde wenkbrauwen (12 procent). Mannen storen zich bij vrouwen dan weer het vaakst aan okselhaar (22 procent) en schaamhaar (21 procent).

Zo’n 90 procent van de mannen vindt beenhaar bij vrouwen niet storend. Vrouwen vinden het bij zichzelf vervelender. Mannen vinden het haar tussen hun bilspleet het meest storend, al storen vrouwen zich daar eigenlijk niet aan bij mannen.

Meer lifestyle