VOETBAL2DE AMATEURKLASSE AFC Gullegem - Keeper Brandon Vanderbeken hoopt dat Gullegem zich snel herpakt

“Voor de winterstop nog twee wedstrijden winnen”

“Voor de winterstop nog twee wedstrijden winnen”

Westhoek-Gullegem 3-0: Henry Sahuke probeert voorbij Jenci Dejonghe te komen en Brandon Vanderbeken onder vuur te nemen. Foto: bart vandenbroucke

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem hoopte op Westhoek iets te rapen, maar werd met lege handen huiswaarts gestuurd. Nadat de rood-witten Mandel en toenmalige leider Rupel Boom over de knie legden, zijn ze op zoek naar hun tweede adem.

Gullegem kreeg dit seizoen al veel goede punten. De jongens van trainer Pascal De Vreese pakten uit met goed voetbal en waren vooral op eigen veld te duchten. Mandel en Rupel Boom kunnen er van mee spreken. De jongste weken moet Gullegem gas terugnemen. Drie weken geleden stond het nog mooi op de vierde plaats. Na drie nederlagen op een rij is Gullegem afgegleden naar de negende plaats in de stand.

Vorige week kon men zich nog verzoenen met een 2-3 nederlaag na een goede match tegen Winkel, maar de afgetekende 3-0 nederlaag op Westhoek kwam hard aan. “Net als op Sint-Niklaas kwamen we op Westhoek opnieuw bleek voor de dag”, vloekt doelman Brandon Vanderbeken. “Westhoek was nochtans niet groots en kwam met meer geluk dan kunde aan de openingstreffer. Die bal ging er minstens drie meter naast gaan. Omdat hij op een van onze verdedigers afweek, werd het een doelpunt. Hoeveel pech of geluk kan je hebben?”

“We wisten dat Westhoek furieus van start zou gaan”, gaat Brandon Vanderbeken verder. “Met een goede organisatie hielden we de thuisploeg van kansen, maar aanvallend slaagden we er te weinig in om te dreigen. Zeker nadat we op achterstand kwamen, konden we onvoldoende een vuist maken. In het slot van de wedstrijd werden onze aanvallende risico’s afgestraft, telkens na balverlies.”

“De jongste weken slikken we te veel goals. Het wordt tijd dat we ons herpakken. Van de vier wedstrijden die ons voor de winterstop nog resten, moeten we er minstens twee winnen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio