Ben Hermans kijkt vooruit naar nieuwe rol bij nieuw team: “Nu zijn er geen excuses meer”

Ben Hermans kijkt vooruit naar nieuwe rol bij nieuw team: “Nu zijn er geen excuses meer”

Foto: AFP

Ben Hermans rijdt vanaf volgend jaar voor het ProContinentale Israel Cycling Academy. De 31-jarige Hermans wordt er kopman, een andere rol dan hij had bij BMC. “De keuze was moeilijk, maar het was tijd om aan mezelf te denken. Nu zijn er geen excuses meer, want ik krijg veel meer vrijheid en de steun van de hele ploeg”, zo vertelt Hermans aan Cyclingnews.

“Het was een moeilijke beslissing, want BMC wilde me echt graag houden”, vertelde Ben Hermans al in augustus aan onze krant. “Maar ik heb met heel veel mensen gesproken en die zeiden me dat ik bij dit team veel meer mogelijkheden zou krijgen om mijn eigen kans te gaan. Bij BMC kreeg ik ook wel kansen, maar nooit als kopman. Nu krijg ik een heel team rond mij. Er zijn geen excuses meer, ik krijg veel meer vrijheid en de steun van de hele ploeg.”

“De ploeg verwacht niet dat ik de Tirreno-Adriatico of de Giro ga winnen, maar ik stel toch altijd als doel om mee te zijn met de beste en een top tien plaats te verzilveren. Op die manier push je jezelf tot het uiterste om steeds beter te doen.

De vraag blijft welk programma Hermans kan rijden. Voor de Worldtourwedstrijden heeft het team nog een wildcard nodig. Met de start van de Giro volgend jaar in Jeruzalem lijkt deelname daar wel meer dan waarschijnlijk.

Corrigeer