Josje praat vrijuit over split van K3 en haar moeilijke periode in Vlaanderen

Josje praat vrijuit over split van K3 en haar moeilijke periode in Vlaanderen

Foto: © VRT

“Ik heb de vraag op tafel gegooid, ja.” Met die woorden geeft Josje Huisman (31) toe dat zij de toekomst van K3 als eerste in vraag heeft gesteld. “Ik had het gevoel dat we er alles hadden uitgehaald wat erin zat”, zegt ze vanavond in ‘Die Huis’. Dat Josje de schuld kreeg voor de split van K3, kan ze dan weer niet begrijpen.

Welgeteld één K3-liedje kende domineesdochter Josje Huisman toen ze in mei 2009 auditie deed om de plaats van Kathleen Aerts in te nemen bij K3. “Ik kende de Hippie Shake omdat ik daar dansles op had gegeven. Toen die auditie ernstig werd, ben ik me er wel in gaan verdiepen, hoor.” Toch scheelde het niet veel of Josje had nooit bij K3 gezongen: ze had in Duitsland auditie gedaan voor de popgroep Banaroo en zat bij de laatste twee. “Ik stond op het punt om naar Duitsland te verhuizen.”

Verhuizen naar Duitsland was uiteindelijk niet nodig, wel naar Antwerpen. En dat was wennen. “België vond ik zó anders dan Nederland. Ik heb me een tijdje niet zo lekker gevoeld. Ik miste mijn familie en vrienden, het was een redelijk onnatuurlijke manier om te beginnen.”

Josje dacht ook dat haar avontuur bij K3 welgeteld één plaat en één tournee zou duren, zoals de hoofdprijs van de talentenjacht K2 zoekt K3 had beloofd. “Toen die tournee voorbij was, dacht ik: Oké, nu is het klaar. Ik vond dat al een hele carrière. Ik stond achter de coulissen een beetje te huilen van: Nu is het voorbij en het was nu net zo leuk. Karen en Kristel waren aan het lachen: Nee joh, we gaan hartstikke leuke dingen doen. Uiteindelijk is het zeven jaar geworden.”

Geen twijfels

Toen in maart 2015 bekendraakte dat Karen, Kristel en Josje op zoek zouden gaan naar plaatsvervangers, werd met de vinger naar Josje gewezen. Zij zou er de stekker hebben uitgetrokken, om tal van redenen. Josje geeft toe dat zij “de vraag” op tafel heeft gegooid: “De vraag of dit was wat we wilden. Ik had het gevoel dat we er alles uit hadden gehaald wat erin zat. Het voelde gewoon als de juiste keuze. Nog steeds, nooit aan getwijfeld. Ik vond het geweldig wat ik had meegemaakt, maar voor mij was de cirkel rond.”

Dat Josje K3 eigenhandig heeft opgeblazen, vindt ze dan weer niet kloppen: “We hebben er destijds veel aandacht aan gegeven om het mooi af te sluiten, maar ik heb de indruk dat veel mensen daar geen ­genoegen mee nemen. Ik zou het erg vinden als mensen denken dat ik blij ben dat ik van K3 af ben, want dat is niet zo. We hebben het goed afgesloten en ik heb het losgelaten. Het zit in mijn hart en ik kan mezelf recht aankijken. Ik wil wel dat iedereen mij begrijpt, maar ik weet dat zoiets niet mogelijk is.”

Josje laat in Die Huis in primeur een stukje van haar nieuwe single horen, Springstof. Dat is de opvolger van Gasolina. Die deed het dankzij een videoclip met Josje in strakke outfit goed op YouTube, maar werd op de radio amper gedraaid.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees