“Hij komt de trap op. Hij is hier, hij is hier.” Dit ijzingwekkende telefoontje zullen ze bij de politie niet snel vergeten

Haar ex-vriend brak in bij Emma en haar vier kinderen, om haar dan voor de ogen van de vier kleuters in elkaar te slaan. Hij was het huis binnengeraakt door een raam in te slaan terwijl Emma in paniek naar de politie belde. Die huiveringwekkende oproep werd opnieuw afgespeeld in de rechtbank tijdens het proces van de man.

Doodsbang klinkt ze, de Britse Emma Robertson, wanneer ze de hulpdiensten belt omdat haar ex, Jason Graves, bij haar probeert in te breken. De 32-jarige mama van vier verstopte zich samen met haar kinderen onder het bed en vertelde de vrouw aan de andere kant van de lijn dat Graves probeerde binnen te geraken.

Zeven minuten lang smeekte Emma om hulp toen het gesprek een enge wending kreeg. De politie zou al onderweg zijn, maar kon niet meer op tijd komen want Emma realiseerde zich plots dat Graves binnengeraakt was. “Hij komt de trap op, hij is hier, hij is hier”, klinkt het.

Daarna hoorde de rechtbank hoe Emma Graves smeekte om haar los te laten. “Hij heeft haar bij haar haren van het bed weg getrokken, heeft haar in het gezicht geslagen en door de slaapkamer gesleurd”, vertelde de advocaat van Emma tijdens de rechtszaak.

(lees hieronder verder)

“Ze is in een hoek van de slaapkamer beland. Hij trok een televisie van de muur en een ladekast tegen de grond. Ze herinnert zich hoe de beklaagde haar op het hoofd stampte en haar hoofd tegen de muur bonkte, allemaal terwijl hij haar beledigingen toewierp.”

In een verklaring na de aanval liet Emma weten doodsbang te zijn van Jason “en wat hij zou kunnen doen. Ik ben bang dat hij zal terugkomen wanneer hij weer vrijgelaten wordt en me zal doden. Ik ben een emotioneel wrak, ik zie niet hoe ik ooit van hem af zal geraken.”

In de rechtbank werd verteld hoe Emma de relatie met Jason enkele maanden voor de aanval afgebroken had omwille van zijn ‘obsessieve en controlerende’ gedrag. De man pleitte schuldig aan inbraak en geweldpleging. Hij was niet onbekend bij de politie, ook tegenover vorige partners zou hij gewelddadig geworden zijn. Graves werd veroordeeld tot drie jaar cel.

“Ze denkt dat je haar gedood zou hebben als de politie niet snel gearriveerd was”, vertelde de rechter Graves. “Ze wil je nooit meer zien. Ze was bijzonder kwetsbaar, een alleenstaande ouder die voor vier kinderen moest zorgen en dat wist je. Het was een serieus misdrijf en je hebt geluk dat je niet aangeklaagd wordt voor een ernstiger misdrijf.”

Naast zijn gevangenisstraf kreeg Graves ook een levenslang contactverbod opgelegd om hem weg te houden van Emma Robertson. Zijn advocaat liet weten dat hij niet van plan is terug te keren naar het dorp van Emma eenmaal hij weer op vrije voeten is.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees