Seks & Relaties

"De cupcake is passé" en andere trends voor trouwfeesten

"De cupcake is passé" en andere trends voor trouwfeesten

Foto: Shutterstock

Trends komen en gaan en dat is niet anders als het op trouwfeesten aankomt. Philip Carr is een man die daar alles over weet. De Australiër is één van de meest gerenommeerde eventplanners, hij mocht onder meer het huwelijk van de Deense prinses Mary in goede banen leiden. Volgens hem zijn cupcakes en bloemenmuren stilaan over hun beste tijd heen, maar hij weet ook waarmee je wél scoort als je volgend jaar een trouwfeest geeft.

Philip Carr was de man achter het huwelijk van de Deense prinses Mary, maar hij was ook een eventplanner voor Bill Clinton en Nelson Mandela. Het hoeft dus niet gezegd te worden dat hij niet de minste is in zijn vak. Aan de Britse krant Daily Mail verklapte hij de trends die in 2018 volgens hem zullen opduiken.  

 

 • Industriële ruimtes zijn in
  Magazijnen, oude schuren of ruimtes die retro ademenen, volgens Carr gaan koppeltjes steeds vaker deze verkiezen boven de afgelikte trouwzalen. 
 • Felle kleuren maken een comeback
  Carr denkt dat onder meer goudroze plaats zal maken voor meer levendige kleuren, zoals 'teal' dat door Pantone wordt getipt als kleur van het jaar. "Ook turquoise of magenta wordt door veel bruidjes gekozen. Zelf ben ik een voorstander van de combinatie blauw en wit, dat raakt nooit uit de mode."
 • Kaas- en vleesplanken en klassieke dranken
  Op een trouwfeest wordt er natuurlijk ook flink gegeten en gedronken, en Carr is van mening dat de cocktails stilaan plaatsmaken voor klassiekers, zoals een goed glas rose tijdens een warme zomerdag. Wat eten betreft, denkt hij dat de kaas- en vleesplanken een comeback zullen maken. "Zo beslissen de gasten wanneer en hoeveel ze eten. Er komt ook meer aandacht voor glutenvrij en vegetarische opties."

(lees verder onder foto)

 • Geen cupcakes meer
  Terwijl minicupcakes nog populair waren in 2016 en 2017 blijven ze in 2018 achterwege. "Kleine dessertjes blijven populair omdat de gasten ze tijdens het dansen door kunnen verorberen. Chocolade en ijs blijven eveneens trendy, maar ook de grote trouwtaarten zijn terug van weggeweest."
 • Bloemenmuren zijn niet langer hip
  "Ondertussen zijn bloemenmuren al veel te veel gekopieerd geweest dus ik probeer zelf iets unieker te bedenken. Ga voor grillige patronen in neutrale kleuren. Het combineren van rozen met vetplanten is een van de laatste trends. Ook ballonnen blijven trouwens een belangrijke rol spelen", zegt Carr.
 • Het transportmiddel is eens iets anders
  Waarom eens geen Rolls Royce huren, vindt Carr. Volgens hem zijn die nieuwe modellen makkelijker te huren dan vroeger. Voor alternatievere bruiden raadt hij het klassieke Volkswagenbusje aan. 

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees