Colombiaanse beloftenkampioen loopt tegen de dopinglamp en ziet profcontract in rook opgaan

Colombiaanse beloftenkampioen loopt tegen de dopinglamp en ziet profcontract in rook opgaan

Themabeeld. Foto: IMAGEGLOBE

Robinson Lopez kroonde zich dit seizoen tot Colombiaans kampioen bij de beloften en versierde zijn eerste profcontract bij het Italiaanse Continentale Unieuro-Trevigiani. Maar dat feestje gaat niet door want Lopez is nu tegen de dopinglamp gelopen.

De 20-jarige renner werd namelijk betrapt op het gebruik van CERA, de derde generatie epo. Tegenover Cyclingnews bevestigde het Italiaanse team dat het Lopez niet in dienst zal nemen. De ploeg werd ingelicht over de positieve test nog voordat de handtekeningen werden gezet.

In augustus had de Colombiaan nog het jongerenklassement van de Vuelta a Colombia gewonnen, een van de belangrijkste wedstrijden in Zuid-Amerika. Hij riskeert nu een lange schorsing. De laatste renner die betrapt werd op CERA was Joao Marcelo Pereira Gaspar. Die werd voor vier jaar geschorst, al kan die nog wel een B-staal aanvragen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.