Krakers verlaten pand aan Stapelplein: 'vrij netjes achtergelaten'

Krakers verlaten pand aan Stapelplein: 'vrij netjes achtergelaten'

Foto: archief/if

Gent - Een gekraakt pand aan het Stapelplein in Gent dat twee weken geleden in een mediastorm terechtkwam is opnieuw verlaten. Dat bevestigt de Gentse politie.

Agenten van de Gentse lokale politie hebben dinsdagochtend vastgesteld dat het kraakpand aan het Stapelplein verlaten is.

"Wij zijn deze ochtend gepasseerd aan het pand. Dat doen we op geregelde tijdstippen. Het pand was vrij", zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. "De krakers zijn vertrokken. We hebben de eigenaars verzocht hun woning slotvast te maken. De woning is vrij netjes achtergelaten."

Het pand kwam twee weken geleden in een mediastorm terecht nadat de huurder op Facebook zijn beklag deed over een tiental krakers die het pand hadden betrokken.

De politie van Gent stelde echter vast dat het pand geen of niet voldoende tekenen van bewoning vertoonde, waardoor de eigenaar enkel via de vrederechter het pand kon laten ontruimen. De krakers besloten het uitzettingsbevel niet af te wachten en vertrokken uit eigen beweging.

Het pand werd twee weken geleden ook bestormd door een groep AA Gent-supporters. Een van de heethoofden zit nog steeds in de cel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees