Klassensysteem bij British Airways? Wie het minst betaalt, mag pas als laatste aan boord

Klassensysteem bij British Airways? Wie het minst betaalt, mag pas als laatste aan boord

Luchtvaartmaatschappij British Airways voert een nieuw instapsysteem in: wie het minste heeft betaald, gaat het laatst aan boord van het vliegtuig. Reizigers met een goedkoop ticket, zullen dus wat meer geduld moeten uitoefenen. De meningen zijn verdeeld.

Vanaf 12 december zullen passagiers die met British Airways vliegen een extra nummer op hun instapkaart zien prijken. De cijfers tussen 1 en 5 duiden voortaan aan wanneer je precies aan boord mag gaan van het vliegtuig. Wie nummer 1 heeft, vliegt in First of Business Class en mag als eerste opstappen. Wie nummer 5 heeft, zal wat meer geduld mogen uitoefenen en zal als laatste instappen.

Probleem met handbagage

Een woordvoerder van British Airways legt uit waarom de vliegtuigmaatschappij het systeem invoert. “We gaan altijd op zoek naar manieren om het voor de passagiers zo aangenaam mogelijk te maken”, klinkt het. “Deze manier van instappen maakt de procedure sneller en duidelijk voor iedereen. Andere maatschappijen als American Airlines, Iberia en Qatar Airways doen het ook al.”

Niet iedereen is te spreken over de nieuwe procedure. Vooral op sociale media wordt vergeleken met een klassensysteem waar de ‘rijke beter varen dan de armere passagiers’ en ook het openlijk kenbaar maken van wie zich een duurder ticket kon veroorloven. Ook vrezen veel reizigers dat passagiers met het goedkoopste ticket, nummer 5 dus, zo minder kans maken op ruimte in het vliegtuig om hun bagage in weg te steken.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees