Naar self-carwash na 22 uur, dan riskeert u een boete van 350 euro

Naar self-carwash na 22 uur, dan riskeert u een boete van 350 euro

Foto: Katrijn Van Giel

Anderlecht -

Een vrouw uit Anderlecht riskeert een boete van 350 euro omdat haar zoon om 23.30 uur met haar wagen naar de self-carwash ging. Tussen 22 uur en 7 uur mag je in Anderlecht je wagen niet wassen.

De Anderlechtse vrouw Giuseppina doet haar verhaal aan RTL-Info. “De feiten dateren van 25 oktober. Die avond is mijn zoon met mijn wagen naar een self-carwash aan de Lenniksebaan in Anderlecht gegaan. Omdat ik zelf moeilijk uit de voeten kan, doet mijn zoon dat voor mij. Hij zoon werkt op onregelmatige uren in de horeca, buiten Brussel en kan dus maar naar de carwash als het hem past. Op 25 oktober kon hij pas om 23.30 uur gaan.”

Politiereglement

Mooie geste van de zoon. Maar dat was buiten het politiereglement van Anderlecht gerekend. Dat schrijft duidelijk dat het wassen van wagens slechts is toegestaan tussen 7 uur ’s morgens en 22 uur ’s avonds. Zo wordt de nachtrust van de buurt niet te verstoord. De uitbaters van de self-carwash kennen dat reglement en hebben die uren dan ook duidelijk geafficheerd.

Maar de zoon sloeg daar geen acht op en ging midden de nacht de wagen van zijn moeder wassen en stofzuigen. Blijkbaar stoorde dat toch de buren of het restaurant aan de overkant van de weg. Zij belden de politie met de klacht dat iemand met de radio luid aan, zijn wagen stond te wassen.

De politie van Anderlecht kwam langs en stelde een pv op. Giuseppina, de eigenares van de wagen, riskeert nu een boete die kan oplopen tot 350 euro. “ Niet omdat de radio te luid stond. Wel omdat mijn zoon mijn wagen buiten de toegestane uren is gaan poetsen.”

Corrigeer

MEER NIEUWS