Dronken vandalen trekken spoor van vernieling door stad

Dronken vandalen trekken spoor van vernieling door stad

Foto: Belga

Geraardsbergen -

Twee kerels trokken maandagavond een spoor van vernieling door het stadscentrum van Geraardsbergen. Een interventieteam van de lokale politie kon beide daders vatten. Het gaat om mannen van 36 en 34 jaar uit Geraardsbergen.

De politieofficier van wacht kreeg maandagavond de ene na de andere melding binnen van vandalisme en diefstallen. Een interventieteam rukte uit, merkte de daders al snel op in het centrum van de stad en pakt het duo op. De twee bleken duidelijk boven hun theewater.

Tijdens hun dronken tocht stalen de mannen geld, werd in auto's ingebroken, werd een slotvaste fiets meegegrist en moest een regenpijp er aan geloven. Het grootste deel van de buit werd teruggevonden. “Geen zware criminele feiten, het ging om een opeenstapeling van vandalisme en diefstallen”, zegt zonechef Jurgen De Landsheer. “Overlast is een prioriteit in ons meerjarenplan en dergelijke feiten kunnen we niet tolereren. Er wacht het duo een gepeperde rekening.” De verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde en het parket vraagt hun aanhouding. De kerels zijn geen onbekenden voor het gerecht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees