Hij dacht dat hij als enige van zijn familie de Holocaust overleefde. Tot hij na 70 jaar ontdekte dat zijn broer nog leefde

Video: KameraOne

Eliahu Pietruszka ontsnapte in het begin van de Tweede Wereldoorlog uit Polen naar Rusland. Sinds die dag denkt de 102-jarige man dat zijn voltallige familie werd omgebracht. Amper twee weken geleden ontdekte hij dat zijn jongere broer de oorlog overleefd had en dat diens zoon op weg was om hem te zien.

Het was een emotioneel moment: de 102-jarige Eliahu Pietruszka ontmoet de 66-jarige Alexandre, het enige kind van zijn broer Volf. De twee ontmoeten elkaar voor het eerst, want tot twee weken geleden wist de man niet van het bestaan van Alexandre af. Meer zelfs: Eliahu wist niet dat zijn broer Volf de Tweede Wereldoorlog overleefde. Hij wist niet beter dan dat zijn broer om het leven was gekomen in een Russisch werkkamp.

De ontmoeting werd mogelijk gemaakt door een online database voor slachtoffers van Yad Vashem, de Israëlische staatsinstelling voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust.

“Ik ben heel erg blij dat er ten minste één tastbare herinnering is aan mijn jongere broer Volf”, verklaarde Pietruszka aan persbureau Associated Press. “En dat ik na zoveel jaar het voorrecht heb om hem te ontmoeten.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees