Mode

Gisele Bündchen voor het eerst in 15 jaar niet meer het best verdienende topmodel

Gisele Bündchen voor het eerst in 15 jaar niet meer het best verdienende topmodel

Foto: Photo News

Sinds 2002 was het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen de koningin van de jaarlijkse lijst met best verdienende modellen van het zakenmagazine Forbes. Nu wordt ze van de troon gestoten door Kendall Jenner, die afgelopen jaar 22 miljoen dollar verdiende.

Kendall Jenner verdiende dat bedrag dankzij dure exclusiviteitscontracten met onder meer Estée Lauder, La Perla en adidas. Maar ook voor haar verschijningen in de realityshow ‘Keeping Up With The Kardashians’ (Kendall Jenner is de halfzus van Kim Kardashian) mag Kendall af en toe langs de kassa passeren, en ze brengt samen met haar zus Kylie Jenner kleding op de markt.

Gisele Bündchen voor het eerst in 15 jaar niet meer het best verdienende topmodel
Foto: AFP

Gisele Bündchen moet voor het eerst in vijftien jaar genoegen nemen met een tweede plaats - het Braziliaanse topmodel loopt sinds 2016 geen shows meer, maar was nog wel het gezicht van campagnes voor onder meer Carolina Herrera en Arezzo. Daarmee verdiende ze ‘maar’ 17.5 miljoen dollar, terwijl ze in 2016 nog 30.5 miljoen dollar op haar rekening zag verschijnen.

Op nummer drie staat Chrissy Teigen, die voor het eerst in de lijst komt. Teigen is vooral bekend om haar aanwezigheid op sociale media en lijkt die ook te verzilveren, dankzij opdrachten voor campagnes van onder meer Vita Coco en Smirnoff.

Volgens Forbes speelt de invloed van modellen op sociale media een steeds grotere rol: ook de zusjes Gigi en Bella Hadid, die een grote schare volgers hebben op Instagram, staan in de top tien. Ook Ashley Graham, die niet de klassieke ‘modellenmaten’ heeft maar wel haar eigen publiek vergaarde via sociale media , staat voor het eerst in de top tien. “Het gaat niet langer om wie de hoogste jukbeenderen heeft”, schrijft Forbes. “Je moet je eigen baas zijn, een merk op jezelf én een zakenvrouw”.

1. Kendall Jenner, 22 miljoen dollar (18.7 miljoen euro)

2. Gisele Bündchen, 17.5 miljoen dollar (14.9 miljoen euro)

3. Chrissy Teigen, 13.5 miljoen dollar (11.49 miljoen euro)

4. Adriana Lima, 10.5 miljoen dollar (8.9 miljoen euro)

5. Gigi Hadid, 9.5 miljoen dollar (8.08 miljoen euro)

6. Rosie-Huntington-Whiteley, 9.5 miljoen dollar ((8.08 miljoen euro))

7. Karlie Kloss, 9 miljoen dollar (7.6 miljoen euro)

8. Liu Wen, 6.5 miljoen dollar (5.53 miljoen euro)

9. Bella Hadid, 6 miljoen dollar (5.1 miljoen euro)

10. Ashley Graham, 5.5 miljoen dollar (4.6 miljoen euro)

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees