Oppositie en coalitiepartner niet gediend met soloactie

Burgemeester in het nauw na nieuws over nieuw stationsproject

Burgemeester in het nauw na nieuws over nieuw stationsproject

Annick Geyskens en Bob D’hoedt aan de fietsenstalling van het Aarschotse station. Foto: dvg

Aarschot -

Het nieuws van burgemeester André Peeters (CD&V) over een veiligere stationsbuurt, krijgt veel kritiek. Zowel van de oppositie als van de eigen coalitiepartner.

Gisteren werd bekendgemaakt dat de stationsomgeving veiliger zou worden. Maar hierop komt nu kritiek. Volgens oppositiepartij N-VA Aarschot druist de ‘solo berichtgeving’ van de burgervader tegen alle regels van de deontologie in. “Op 11 november stelde ik de burgemeester schriftelijke vragen over de veiligheid aan het station”, zegt gemeenteraadslid Annick Geyskens (N-VA). “Via de pers verneem ik nu het antwoord. Mijn schriftelijke vragen zelf blijven tot op heden onbeantwoord.”

Haar partij beschuldigt de burgemeester er ook van dat hij de feiten minimaliseert. “Tijdens een vorige gemeenteraad vroegen we naar de delicten op en rond de fietsenstalling. De burgemeester had het toen over vijf gevallen van vandalisme. Mijn schriftelijke vraag toen leverde maar liefst 37 fietsdiefstallen in zes maanden tijd op. Zelfs nu wordt gewag gemaakt van maar zes pv’s, ook al gaat het duidelijk om een veelvoud”, zegt Geyskens.

Woordbreuk

Op het verhaal van de beveiliging in de fietsenstalling reageert de N-VA-afdeling geagiteerd. “In het CD&V-blad van Aarschot beschuldigt de burgervader ons van het financieren van de camera's in de fietsenstalling en verwijt hij de CEO van de NMBS Sophie Dutordoir het plegen van woordbreuk”, zegt Bob D’hoedt, voorzitter van N-VA Aarschot.

Ondervragen

“De briefwisseling die we in ons bezit hebben, geeft nochtans aan dat de NMBS het beleid hieromtrent transparant aanhoudt. Net zoals de NMBS dat in andere gemeenten doet. De gemeenten financieren zelf de fietsenstallingen. Volksvertegenwoordiger Inez Deconinck gaat minister van Mobiliteit François Bellot (MR) ondervragen over de aantijgingen aan het adres van Dutordoir.”

Schepen van Mobiliteit Gwendolyn Rutten van Open VLD, coalitiepartner van de burgemeester, was ook niet blij met de eenzijdige bekendmaking van het plan voor de stationsbuurt.

Samen

“Ik wil de mensen bedanken, die hebben bijgedragen aan het project, namelijk: Ief Rossi met zijn petitie, de activisten en de vrijwilligers en ook de collega's die dit mee ter harte namen”, zegt ze. “Het plan werd breed gesteund over de partijgrenzen heen, want Groen en N-VA hebben hier mee hun schouders onder gezet.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio