Voetbal1STE PROVINCIALERacing Waregem

Xavier Lemmens: “Ontslag geen verrassing, tijdstip wel”

Waregem -

Maandagavond ontsloeg Racing Waregem zijn trainer Xavier Lemmens. Na de nederlaag tegen WS Lauwe wil het bestuur voor een schokeffect zorgen in de zespuntenmatch op Poperinge. T2 Enzo Vandewalle debuteert daar als hoofdtrainer.

Op het einde van vorig seizoen werd Xavier Lemmens binnengehaald als vervanger voor Nico Cottenier. Hij hield de ploeg in eerste provinciale en won de West-Vlaamse bekerfinale. Die lijn kon dit seizoen echter niet doorgetrokken worden.

“Als je maar acht punten in twaalf matchen pakt, weet je dat een mogelijk ontslag boven je hoofd hangt”, reageerde Xavier Lemmens. “De afgelopen weken had ik al enkele signalen opgevangen en nu vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Mijn ontslag was geen verrassing, het tijdstip wel. Wij moesten aan een nieuwe ploeg bouwen en dat kostte tijd en punten. De jongste matchen liep het echter beter. Onze eerste helft tegen WS Lauwe vond ik zelfs zeer goed en daar kon verder op gebouwd worden om de komende matchen punten te pakken. Jammer dat ik die kans niet meer kreeg.”

T2 Enzo Vandewalle mag zich bewijzen

“Er moeten dringend punten gepakt worden en wij moesten dus iets doen”, legt voorzitter Ivan Vanovervelt de beslissing van de club uit. “Na de 6-0 op Oostkamp was een mogelijk ontslag al even aan de orde, maar daarna pakten wij 4 op 6. Intussen verloren wij opnieuw twee keer en wij vonden de tijd rijp om in te grijpen. Wij geven voorlopig het vertrouwen aan T2 Enzo Vandewalle, die erg goed ligt in de groep.”

“Na een periode als jeugdtrainer en T2 bij Avelgem kwam ik op vraag van Xavier Lemmens als T2 naar Racing Waregem”, krijgt Enzo Vandewalle het laatste woord. “Ik vind het erg jammer dat Xavier ontslagen werd, maar ik ben blij met de kans die ik hier krijg. Ad-interim of voor langere tijd? Dat zal van de resultaten afhangen, maar wij moeten vooral drie punten pakken op Poperinge.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio