VOETBAL3DE PROVINCIALESINT-LAUREINS - VINKT - Timmy Haeghens zag vooral een strijdende thuisploeg

“Gelijkspel had gekund”

“Gelijkspel had gekund”

Timmy Haeghens: “Sommige duels waren op of over het randje.” Foto: Marc Van Hecke

Waarschoot / Sint-Laureins -

De Goalgetters kon in de door 250 voetballiefhebbers bijgewoonde topper tegen Vinkt de punten niet thuishouden en voelen hierdoor de hete adem van zowel Ertvelde, het zegevierende Vinkt en DKW Evergem hijgend in de nek.

Het werd een duel op het scherp van de snee, waarin de bezoekers met Benjamin Van Kerckhoven een spits in de rangen had die met twee treffers de balans in hun voordeel liet overhellen. Hoe de thuisploeg zich ook inzette, verder dan een strafschopdoelpunt kwam men niet, niettegenstaande het grote aantal afgelegde kilometers van onder meer een zeer gretige Timmy Haeghens.

“Gemeten naar de inzet en het voetbal dat wij niettegenstaande alles op de mat legden, meen ik toch dat wij aanspraak mochten maken op een puntendeling”, stelt de 34-jarige, van Watervliet overgekomen kilometervreter. “Voetbal is evenwel geen mathematische rekensom. Wij ontbeerden bij momenten het nodige geluk en koelbloedigheid om te scoren tegen een sterke doelman als Tom De Keyser.”

Eén rode en acht gele kaarten. Was het duel dan zo bitsig?

“Ik ga hier niet de rekening van het leidend trio maken. De bezoekers waren naar Sint-Laureins afgezakt om het voetballen zo moeilijk mogelijk te maken en dat is hun goed recht. Dan is het dikwijls dansen op een dunne koord. Ook bij ons waren sommige duels op of net over het randje, maar ik denk wel te mogen stellen dat wij iets meer voor een voetballende oplossing kozen. Het was jammer dat het soms ontaardde en de trainer van de bezoekers wegens aanhoudende commentaar uit de neutrale zone werd verwezen. Dat hoort nu eenmaal bij het voetbal. Beide ploegen zullen wel een andere mening toegedaan zijn bij dergelijke beslissingen.”

Ben je tevreden met de overstap naar Sente in het tussenseizoen?

“Heel zeker, ik kan enkel positieve zaken zeggen over de Goalgetters. Bestuur, vrijwilligers, jeugdwerking en vooral de immer positieve ingesteldheid. Ik heb reeds heel wat ploegen gekend, maar Sente spant de kroon.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio