Lokale N-VA trekt met deze witte raaf naar gemeenteraadsverkiezingen

Lokale N-VA trekt met deze witte raaf naar gemeenteraadsverkiezingen

Terryn is volgens zijn afdelingsvoorzitter een man die met verschillende partijen rond de tafel kan zitten. Foto: SBR

Moorslede -

De 53-jarige Filiep Terryn wordt volgend jaar verrassend de lijsttrekker voor N-VA Moorslede bij de gemeenteraadsverkiezingen.

N-VA Moorslede trekt volgend jaar voor het eerst apart naar de kiezer. Bij de voorbije verkiezingen maakte de partij deel uit van het kartel Visie. De lokale afdeling kende de voorbij jaren echter zo'n groei dat N-VA besliste om als zelfstandige partij naar de verkiezingen van 2018 toe te werken. Gisteren maakte het haar lijsttrekker bekend. Dat is totaal onverwacht Filiep Terryn geworden. Hij is een geboren en getogen Moorsledenaar. Vijfentwintig jaar was hij samen met drie neven de dragende kracht achter het gekende houtbedrijf Spanbo. “In 2015 koos ik er bewust voor om de drukke business los te laten en terug te keren naar de kleinschaligheid van een kmo. Samen met mijn neef werk ik verder aan Terryn Hout.” Terryn is ook voorzitter van het Grimmertingekoor in Moorslede. “Onder de radar was ik al langer geïnteresseerd in politiek. N-VA Moorslede vormt een heel hechte, ambitieuze groep. Ik ben misschien geen tafelspringer, maar wel iemand die met een luisterend oor op een correcte manier naar oplossingen zoekt.”

Lokale N-VA trekt met deze witte raaf naar gemeenteraadsverkiezingen
Foto: SBR

Schepen wordt lijstduwer

Het bestuur van N-VA Moorslede stapte zelf naar Filiep Terryn met de vraag of hij lijsttrekker wou worden. “De verkiezingen van 2018 worden heel raar in Moorslede. Vijf partijen, dat is heel veel. We zochten naar een consensuspersoon. Iemand die rond de tafel kan zitten met de verschillende partijen”, aldus afdelingsvoorzitter Pol Wylin. Lijstduwer wordt Mia Wyffels. Zij verdiende tijdens de voorbije jaren al haar strepen binnen de gemeentepolitiek. Wyffels zetelt al sinds 2000 in de gemeenteraad en is sinds 2012 schepen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio