Inboedel café wordt openbaar verkocht, zaak is overgenomen: “Met pijn in het hart neem ik afscheid”

Inboedel café wordt openbaar verkocht, zaak is overgenomen: “Met pijn in het hart neem ik afscheid”

Joost Dierickx gaat zich nu toeleggen op poppentheater Kalleke Step. Foto: svl

Dendermonde -

Joost Dierickx (54) neemt met spijt in het hart afscheid van zijn Theatercafé. Hij hield het 15 jaar open. De inboedel wordt openbaar verkocht.

Omdat zijn gezondheid het niet langer toelaat besliste Joost Dierickx om het Theatercafé, verbonden aan cultuurcentrum Belgica niet langer open te houden. “Ik heb het 15 jaar gedaan”, zegt hij. “Het stond hier al een tijdje leeg toen ik overnam. Ik ben een cultuurliefhebber en vond dat ik de geknipte man was. Ondertussen zijn we zoveel jaren later en mag ik zeggen dat ik fier ben op wat er gepresteerd is. De mensen vinden hun weg naar het Theatercafé en zeker ook naar Café Jardin, dat er nu al vijf zomers is. En dat heb ik te danken aan mijn familie, mijn kinderen, Larry die tien jaar bij mij werkt en de vele studenten die in hun studententijd kwamen meehelpen. Ik heb altijd kunnen rekenen op een fantastische ploeg. Ik ga het zeer hard missen.” Joost koestert de vele mooie momenten die hij heeft beleefd en gaat zich nu wat meer toeleggen op het artistieke. “Ik ben intendant van poppentheater Kalleke Step. En dat zullen we nu wat professioneler aanpakken, met bijvoorbeeld wat meer schoolvoorstellingen.”

“Interessant voor verenigingen”

Ondertussen is er een overnemer voor het café gevonden. Die wil een andere richting inslaan, en daarom verkoopt Joost zijn inboedel. “Ik nam een deurwaarder onder de arm en samen met veilinghuis Leybaert wordt alles openbaar van de hand gedaan. Mensen die het willen kunnen een bod doen op één van de 183 kavels. Interessant voor verenigingen en jeugdbewegingen, want er zit heel wat bruikbaar materiaal bij.” De effectieve veiling vindt plaats op maandag 4 december om 19 uur in het Theatercafé in de Kerkstraat. Nadien neemt Joost nog de tijd om afscheid te nemen van zijn trouwe klanten. Op 23 december is hij een laatste dag open. En op 3 februari 2018 is er een feestje in zaal Klokske met optredens van de Twiddly Birdsen Please don't kill the clown. “Het leukste in al die jaren vond ik dat ik mensen een kans kon geven, heel wat jonge artiesten konden zo optreden en bekender worden.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio