Rock Werchter heeft een tweede headliner

Rock Werchter heeft een tweede headliner

Foto: EPA-EFE

Wie baalt dat hij of zij geen tickets heeft voor het concert van Gorillaz vanavond, heeft meeval. De virtuele muziekgroep van Blur-opperhoofd Damon Albarn is komende zomer ook een van de headliners op Rock Werchter.

Eigenlijk heeft Gorillaz vier groepsleden: 2D (zang), Murdoc (bas), Noodle (gitaar) en Russel (drums). Het gaat echter om vier virtuele animatiefiguren, getekend door Jamie Hewlett. De muziek die ze maken is van de hand van Damon Albarn, bekend van Blur. Door samen te werken met heel wat groten der aarde, zoals De La Soul en Bobby Womack, scoorde hij al heel wat hits. Clint Eastwood, DARE, Feel Good Inc...: allemaal pareltjes.

Albarn zakt woensdagavond met zijn bende af naar Vorst Nationaal voor een concert, maar komt volgende zomer ook naar Rock Werchter. Dat maakt de organisatie woensdag bekend.

Vorige week werd ook al bekendgemaakt dat Nick Cave en zijn Bad Seeds, in de vorm van hun leven, headliner zullen zijn op Rock Werchter. Het festival valt dit jaar van donderdag 5 tot zondag 8 juli. De ticketverkoop start op zaterdag 25 november om 10 uur. Info over de line-up en de ticketverkoop vind je op de website van Rock Werchter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S